Successos

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Detenen un home de 80 anys per tirar pedres a un helicòpter dels bombers

L’aparell es disposava a carregar aigua en un estany de la seva propietat

L’home detingut aquest dimarts per la Guàrdia Civil per haver llançat pedres contra un helicòpter d’extinció d’incendis, que va haver de realitzar un aterratge d’emergència, és un home de 80 anys veí de la zona de La Montañeta, en Güímar.

Aquest home és investigat com a presumpte autor d’un delicte en matèria de navegació aèria, indiquen fonts de la Guàrdia Civil, que detallen que va llançar les pedres contra l’helicòpter quan es disposava a carregar aigua en un estany de la seva propietat.

La pedra va colpejar una aspa del rotor principal de l’aeronau, motiu pel qual el pilot va decidir per seguretat abandonar les labors d’extinció i dirigir-se a l’aeroport de Tenerife Nord per a la valoració dels danys ocasionats.

L’incident ha deixat al dispositiu que treballa per a extingir l’incendi amb un mitjà aeri menys fins que el citat helicòpter sigui reparat.

L’helicòpter pertany al Cabildo de Tenerife, segons ha informat en la roda de premsa sobre l’evolució de l’incendi la seva presidenta, Rosa Dávila.

L’Ajuntament de Güímar ha subratllat que aquesta actitud “per més que sigui minoritària” posa en perill als cossos de seguretat i amenaça de tirar per terra “l’immens esforç que s’ha realitzat en l’extinció de l’incendi” en aquest municipi. Per aquest motiu ha fet una crida a la població “apel·lant a la responsabilitat de tots i de totes” perquè, afirma, cal seguir les instruccions de les autoritats de seguretat i emergències “i no entorpir el seu treball perquè superem aquesta difícil situació com més aviat millor”.

L’incendi de Tenerife, que afecta una superfície de 14.624 hectàrees, ha donat la seva primera nit de tranquil·litat al dispositiu d’extinció, però manté un front actiu en un lloc complicat pels seus escarpats vessants, Mal Abric, situat precisament en el municipi de Güímar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia