Successos

Les idees dels lladres per esquivar les càmeres a Platja d’Aro

Les càmeres que controlen els accessos i les sortides de Platja d’Aro s’han convertit en un maldecap pels lladres, segons explica l’Acn. Això ha fet que els delinqüents se les empesquin per intentar entrar desapercebuts al municipi per cometre furts o robatoris. La Policia Local ha detectat que alguns intenten arribar amb taxi i, d’aquesta manera, s’asseguren que les càmeres no alerten de la matrícula i així poden cometre el robatori sense que els detectin a l’entrada. D’altres posen diversos vehicles a nom d’una persona -que en ocasions ni existeix- i canvien de cotxe cada vegada que van a Platja d’Aro. La realitat, però, és que la Policia Local explica que ja els té controlats i la majoria de vegades els acaben capturant abans o després de cometre el furt.

Les càmeres que hi ha instal·lades als accessos de Platja d’Aro fotografien totes i cadascuna de les matrícules que entren i surten del municipi. Si no consta a la “llista negra” de la Policia Local, el sistema la ignora, però si es tracta d’una placa d’un vehicle sospitós, fa saltar una alerta immediatament a la Policia Local. A partir d’aquest moment, una patrulla es desplaça a la zona per on ha entrat el turisme per identificar-lo. D’aquesta manera, explica el sergent de la Policia Local de Platja d’Aro, Jordi Cànovas, a l’Acn, poden fer una tasca preventiva, ja que eviten que es cometi un delicte, si els agents troben abans els ocupants del vehicle. Però per intentar esquivar la Policia Local els delinqüents cada vegada busquen noves fórmules. La darrera que han detectat és que un testaferro, que moltes vegades ni existeix, té en nom seu diversos cotxes. D’aquesta manera poden canviar de vehicle en cas que la càmera tingui registrada la matrícula anteriorment.

Cànovas explica que el cas més extrem se l’han trobat amb una banda que té fins a 75 utilitaris a nom d’una mateixa persona. “Hi hem d’estar a sobre, però sempre intentem anar una passa per davant. A més, intercanviem la informació amb altres policies per tenir el màxim d’informació”, explica el sergent. Si salta una alarma s’avisa al patrulla que intenta trobar el cotxe sospitós. Si el troba abans de cometre el delicte, els ocupants abandonen Platja d’Aro tot i que “sempre acaben tornant”. “Són itinerants i una de les seves parades és Platja d’Aro”, indica el sergent.

Des de l’Ajuntament es mostren “satisfets” de com està funcionant aquest sistema de càmeres i asseguren que “seguiran invertint” perquè afavoreix els comerciants i els veïns. L’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez, assenyala que des de que van començar fa deu anys a instal·lar les càmeres “s’ha notat una millora” i remarca que molts municipis han agafat Platja d’Aro d’exemple. I és que aquest sistema ajuda especialment la Policia Local perquè “agilitza” el procés per tal d’atrapar els delinqüents que venen al poble a cometre delictes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia