Successos

El quadern negre

Tura Soler

Desapareix un home de 77 anys al Prat

Troben mort prop del nucli de la població, al costat de la riera Xica, el veí d’Arbúcies de 86 anys que buscaven des de diumenge

Els equips d’emergència i voluntaris congregats a través de l’associació de veïns La Granja del Prat de Llobregat estan mobilitzats i demanen ajuda per trobar l’Antonio Toni Castilla Velasco, un veí de la població que està en parador desconegut des del dissabte. Castilla, resident al carrer Marina, va sortir dissabte al matí de casa per fer una caminada per la zona i ja no va tornar. Els familiars van denunciar la desaparició als Mossos, que van posar en marxa una recerca activa amb participació dels bombers, policia local... per trobar l’home, que té 77 anys, fa 1,70 d’estatura, té els cabells castanys i canosos i duia una camiseta de tirants de color blau, pantalons curts i sandàlies de color marró, segons consta als cartells de Sosdesaparecidos, que també ha fet la crida per trobar l’home. Els Mossos també han penjat a les seves xarxes socials el cartell amb la crida a la col·laboració ciutadana per trobar Castilla. Urgeix especialment, ja que entre dissabte a la nit i diumenge van caure les intenses pluges que van afectar tot Catalunya i que podrien haver-lo afectat en cas que, com es tem, estigués a la intempèrie. El cabal del Llobregat, que passa per la zona, ha pujat considerablement des de la ploguda. Ahir es van rastrejar els vorals del riu però no es va trobar cap rastre del desaparegut.

Mort a Arbúcies

Recerca amb mal final a Arbúcies. Manel Vila Juny, el veí de la població de 86 anys que es buscava des de diumenge al vespre, quan la família va alertar que feia dos dies que no el veia, va ser trobat mort ahir a la tarda al costat de la riera Xica, pel camí del mas Fogueres, i a escassos metres de la capella de la Pietat, que és dins del nucli del poble. Tal com explicava l’alcalde, Pere Garriga, ahir en la crida que va fer a les xarxes socials per demanar col·laboració per trobar-lo, Manel Vila, tot i la seva edat, era un gran caminador i cada dia sortia a fer passejades. Solia canviar les seves rutes, però tenia el costum que en cada sortida que feia tornava a casa amb un tronc, i així anava fent llenya per a l’hivern. Vila vivia sol, però tenia familiars que diumenge van alertar que feia dos dies que no en sabien res. Diumenge a la nit ja es va avisar els bombers i ahir es va fer un gran desplegament d’efectius d’emergències, caçadors, i voluntaris que es van posar a rastrejar tots els entorns muntanyosos d’Arbúcies, sobretot arran de pistes. Cap a les sis de la tarda, els bombers van descobrir el cos d’en Manel Vila al costat de la riera i ben a prop del nucli de població. El van trobar estès d’esquena a terra en un lloc relativament pla. S’esperen els resultats de l’autòpsia per aclarir les causes de la mort, que es preveu que puguin ser naturals, i si feia moltes hores que havia mort.

LA DATA

26.08.23
Antonio Castilla va sortir a caminar al Prat de Llobregat i ja no se l’ha tornat a veure.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.