Successos

magrib

El Marroc eleva a 2.862 els morts del terratrèmol

El nombre de ferits arriba a 2.562

El Ministeri de l’Interior marroquí ha elevat aquest dilluns el nombre de víctimes mortals del terratrèmol registrades fins a les set de la tarda a 2.862 persones mentre que els ferits ascendeixen a 2.562. S’espera, però que la quantitat de pèrdues a lamentar augmenti. Segons les últimes dades que s’han donat a conèixer aquest dilluns, la província d’Al Haouz –al sud de la ciutat de Marràqueix– és la més afectada, amb un total de 1.604 morts. Per altra banda, les províncies de Taroudant i Chichaoua han registrat 976 i 202 víctimes mortals, respectivament, mentre que la prefectura de Marràqueix en suma 18 i la província d’Essaouira, 1.

La situació continua sent molt complicada a les zones afectades. Les poblacions pròximes a l’epicentre del sisme, Ighil, una zona muntanyosa de l’Atles, a 72 quilòmetres al sud-oest de Marràqueix, continuen completament aïllades després que el moviment de terra produït divendres poc després de la mitjanit –hora catalana–, va esborrar literalment del mapa els camins i les carreteres per accedir-hi.

Els equips de rescat marroquins, amb ajuda internacional, continuen aquest dilluns buscant contra rellotge cossos sota la runa. Les autoritats marroquines han afectat l’ajuda de l’Estat espanyol, el Regne Unit, Qatar i els Emirats Àrabs Units. Altres països també s’han ofert a enviar equips, però, de moment, no han obtingut el vistiplau de Rabat. Les autoritats marroquines podrien acabar cedint i acceptant l’ajuda, ja que l’esperança de trobar supervivents s’esvaeix cada hora que passa. Setanta-dues hores després d’un terratrèmol trobar algú en vida sota la runa és una excepció.

Davant la lentitud de les autoritats en la resposta, ciutadans de diverses localitats marroquines han impulsat iniciatives per assistir als supervivents del sisme, el pitjor en les últimes sis dècades al país del nord-africà i que el Ministeri de l’Interior marroquí va situar en 7 la seva magnitud, mentre que el Servei Geològic dels EUA la va situar en 6,8.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia