Successos

marroc

Un altre potent terratrèmol sacseja el Marroc

El tremolor de magnitud 4,6 s’ha registrat a la zona de l’Atles i s’ha sentit a Marràqueix

Un nou tremolor de magnitud 4,6 ha tornat a estremir el Marroc aquesta matinada, quan el país encara no s’ha recuperat del devastador terratrèmol de divendres passat que va segar la vida a gairebé tres mil persones. Informa l’agència Efe que el sisme s’ha produït a l’Atles, la mateixa zona on fa sis dies hi va haver el letal moviment de terra, i s’ha sentit també a la ciutat de Marràqueix.

Segons el Servei Geològic dels Estats Units, el tremolor s’ha produït a 9,7 quilòmetres de profunditat prop d’Ighil, la mateixa zona muntanyosa de l’Atles que va ser l’epicentre del mortífer sisme de la setmana passada. Es tracta de la rèplica més important registrada fins ara de les més de trenta que hi ha hagut des del mortífer terratrèmol de fa sis dies de magnitud entre 6,8 i 7 –depenent de l’organisme que el mesura–.

El nou moviment de terra ha tornat a posar la por al cos als residents de les zones afectades, bolcats en la cerca de persones desapareguts i en fer front a les repercussions de la catàstrofe sísmica, que segons l’últim balanç de xifres oficial fet públic per les autoritats va causar 2.946 morts confirmats i 5.674 ferits.

Tres detinguts per quedar-se aliments donats per a les víctimes

La policia de la localitat marroquina de Temara, al nord de Rabat, ha detingut aquest dijous a tres persones per quedar-se aliments donats pels ciutadans per a les víctimes del terratrèmol ocorregut en el sud del país.

Segons va informar a Efe una font de seguretat marroquina, els arrestats són un camioner, el seu ajudant i l’amo d’una botiga de comestibles, que era el veritable destí del menjar donat pels veïns.

Als detinguts se’ls imputen delictes d’abús de confiança i apropiació d’aliments i béns de consum en el marc d’iniciatives solidàries de suport a les víctimes del terratrèmol, en una investigació que porta la fiscalia marroquina competent, ha indicat la font.

Els policies van arribar fins als presumptes autors d’aquests fets després de rebre una informació d’un activista que sospitava que el camioner i el seu ajudant no havien portat els aliments al seu destí, sinó que els havien dipositat a la botiga propietat d’un dels detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia