Successos

Detenen una xarxa de venda d’animals i en rescaten 400

Tretze detinguts

Una operació conjunta entre Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, Policia Nacional i Guàrdia Civil ha acabat amb tretze detinguts per maltractament animal, intrusisme laboral, estafa, falsedat documental i blanqueig de capitals i la intervenció de més de 400 animals de companyia. Principalment, es tracta de cadells de gossos i gats de races d’alta cotització al mercat actual que, segons la policia, podien vendre’s per un preu mitjà d’entre 500 i 1.500 euros.

L’organització responsable de la comercialització va ser neutralitzada el 20 de setembre després que els investigadors relacionessin una xarxa de comerç il·legal que connectava Madrid, Barcelona, Andorra i països de l’Est d’Europa, lloc d’origen d’alguns d’aquests animals.

Dels 13 detinguts, un es troba en presó i la resta en llibertat provisional. És la primera duta a terme de forma conjunta pels quatre cossos policials i es va iniciar a finals de l’any 2020 arran de les deficiències detectades en la inspecció de la botiga ’Bitxets’, de venda d’animals ubicada a Barcelona, on es van localitzar 33 gossos malalts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia