Successos

Successos

Mataró exigeix més mà dura amb els lladres reincidents

La capital del Maresme ha aprovat una declaració institucional, presentada pel PSC, per instar a l’Estat espanyol i la Generalitat a prendre mesures per lluitar contra la multireincidència dels delinqüents. El text compta amb el suport de tots els grups, a excepció de la CUP, que presentava una declaració alternativa criticant les declaracions dels alcaldes de Junts a la comarca en que es mostraven partidaris d’expulsar els estrangers multireincidents. “Volem el màxim de contundència penal sense distincions ni criminalitzant cap col·lectiu”, defensa el portaveu del PSC, Xesco Gomar, que insisteix en la necessitat que la Generalitat, l’Estat espanyol i el poder judicial siguin més “clars” per agilitzar les sentències a la vegada que reconeix que el govern del PSOE “no ha tingut la iniciativa” de reformar el codi penal per endurir les penes. Gomar assegura que des de Mataró el mateix alcalde, David Bote, ha insistit en aquest sentit "sense que se l’escolti". La petició dels grups municipals també reivindica el reforç policial de Mossos d’Esquadra a la ciutat en un moment en la conselleria d’Interior va anunciar que es destinarien més agents a l’Alt Maresme, coincidint amb l’increment de delictes a Calella. “Es menysté Mataró que torna a quedar a la cua tot i ser la ciutat més poblada del Maresme”, lamenta Xesco Gomar.

Alarma per les festes

Coincidint amb la declaració institucional el portaveu de Junts a Mataró, Alfons Canela, ha alertat de "l'augment preocupant" de delictes per les festes de Nadal. A parer de Junts i també de Vox i el PP, els múltiples robatoris que s'han produït entre cap d'Any i Reis han generat una sensació d'inseguretat a la ciutat i demostra que el dispositiu especial per reforçar la vigilància "no ha funcionat". Les formacions polítiques preguntaran al ple de dijous sobre els incidents i la valoració que en fa el govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia