Successos

POLICIAL

Els Mossos confirmen un narcoassalt com a principal hipòtesi del crim de Sils

La víctima mortal era l’amo de l’habitatge, on la investigació ha permès descobrir marihuana, i va rebre un tret a l’abdomen

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra a la regió policial de Girona ha trobat marihuana a la casa de la urbanització King Park de Sils (Selva) on divendres cap a les cinc de la tarda hi va haver un tiroteig. Com a resultat del foc creuat, una persona va morir i dues més van resultar ferides. La localització de la droga referma la principal hipòtesi dels investigadors: que el tiroteig es va produir per un narcoassalt o per una compravenda que va sortir malament. La víctima mortal era l’amo de la casa, situada a l’avinguda Catalunya, i va rebre un tret a l’abdomen. La investigació apunta que el ferit crític formaria part del grup d’assaltants. Està previst que els forenses facin l’autòpsia al difunt aquest diumenge.

El tiroteig va tenir lloc cap a les cinc de la tarda de divendres en una casa de l’avinguda Catalunya de la urbanització King Park de Sils. Com a resultat del foc creuat, una persona va morir i dues més van resultar ferides. La DIC dels Mossos a Girona s’ha fet càrrec de la investigació i treballaper identificar i detenir els autors del tiroteig mortal.

Fins al lloc, s’hi va traslladar la comitiva judicial, els investigadors i la policia científica, que van estar recopilant proves i vestigis i inspeccionant l’escenari del crim per intentar reconstruir els fets. Els serveis funeraris van traslladar el cos de la víctima a l’Institut de Medicina Legal de Girona, on està previst que aquest diumenge els forenses li facin l’autòpsia.

Fonts properes al cas han confirmat a l’ACN que els investigadors han localitzat marihuana a l’interior de la casa de Sils. Els primers indicis apuntaven a un afer per tràfic de drogues darrere del tiroteig i la troballa de la marihuana confirma la principal hipòtesi dels investigadors: que un grup rival anés a la casa amb l’objectiu de perpetrar un narcoassalt i endur-se la droga o que hi hagués una transacció de marihuana acordada que sortís malament i acabés a trets.

La víctima mortal, segons les mateixes fonts de la investigació, era l’amo de la casa, un home d’uns 40 anys. Va rebre un tret a l’abdomen. Un dels ferits va rebre dos impactes de bala, un a la zona cervical i l’altre al tòrax. A aquest ferit el van traslladar en estat crític a l’hospital Trueta de Girona, on va ingressar a l’UCI. La investigació apunta que seria un dels integrants del grup assaltant. El tercer ferit va rebre un tret al lateral del tòrax i la seva vida no corre perill.

Els investigadors dels Mossos esperen que el seu estat de salut millori per prendre-li declaració, així com també han pres declaració a testimonis propers i estan analitzant les càmeres de videovigilància de la zona per identificar els assaltants.

El jutjat d’instrucció 3 de Santa Coloma de Farners, que tutela la investigació, ha decretat el secret de les actuacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia