Punt divers

El projecte de restauració del meandre de Flix preveu consolidar els marges, ampliar la depuradora i millorar l'aigua circulant

TERRES DE L'EBRE

Aprofitant la celebració del centenari de la riuada que va inundar nombrosos pobles del curs baix de l'Ebre, el Ministeri de Medi Ambient ha donat oficialment per iniciades, aquest dilluns, les obres de restauració ambiental del meandre de Flix. Les tasques han començat amb la demolició de l'estrep del marge dret del pont inacabat durant la II República i que ocupa una part de la llera del meandre. El projecte, amb un pressupost de poc més de 7 MEUR i que té un termini d'execució de 36 mesos (tres anys) preveu des de la consolidació de trams a les dos ribes, l'obertura d'un canal a l'illa central que permeti millorar la circulació de l'aigua i l'ampliació de la depuradora d'aigües residuals del nucli urbà. Tant l'Ajuntament de Flix com la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) han mostrat la seva predisposició a continuar negociant amb Endesa (concessionària dels embassaments d'aquest tram de l'Ebre) la definició d'un cabal ambiental per al meandre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.