Successos

Successos

Detenen divuit narcotraficants a Barcelona vinculats al crim organitzat italià

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat a l’àrea metropolitana de Barcelona diversos grups dedicats al tràfic nacional i internacional de grans partides de marihuana i d’haixix, interconnectats entre ells i vinculats al crim organitzat italià. En total s’han detingut divuit persones i s’han practicat 21 registres.

Segons informen aquest diumenge els Mossos, l’operatiu policial deriva del cas Magenta, organitzat conjuntament amb la Guarda di Finanza Italiana, el dispositiu del qual a Catalunya i Itàlia, coordinat per l’Europol, ha culminat amb 78 arrestos relacionats amb el crim organitzat italià.

A Catalunya, la investigació l’ha dirigit el jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Badalona (Barcelonès), i a Itàlia la Fiscalia Antimàfia de Milà.

Les detencions van tenir lloc el 20 de febrer amb registres a diversos domicilis i naus industrials a Barcelona, Terrassa, Ripollet, Badalona, Sant Adrià de Besòs, Premià de Dalt, Vallgorguina, Sant Just Desvern, Sant Esteve Sesrovires i Masquefa, així com en una associació cannàbica de la capital.

Hi van participar uns 200 agents dels Mossos, que van desmantellar sis plantacions de marihuana, amb unes 4.000 plantes en diferents etapes de creixement, i un laboratori de producció d’haixix.

També es van requisar 20 quilos de cabdells de marihuana, 31 quilos d’haixix, 61 quilos de pol·len cannàbic, més de 53.000 euros en efectiu, una pistola detonadora, una pistola d’aire comprimit i una vintena de cartutxos.

Igualment, la policia va intervenir un carregament amb uns 400 quilos d’haixix que havia arribat a Catalunya ocult en tractors procedents del Marroc.

Als divuit detinguts, vinculats a diferents grups criminals, se’ls atribueixen els delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric, l’import del qual puja a 362.000 euros.

La investigació es va iniciar a mitjan 2023. Els investigats rebien camions i tractors amb droga procedents del Marroc i un cop a Catalunya la traslladaven a diferents ubicacions i es distribuïa a tot l’Estat i a l’estranger.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia