Successos

països baixos

La presa d’ostatges d’Ede acaba amb un detingut i l’alliberament de tots els retinguts

Les autoritats descarten la motivació terrorista

El sospitós és conegut de la justícia

L’arrest d’un home ha posat punt final a una presa d’ostatges aquest dissabte en un bar a la ciutat d’Ede, a l’est dels Països Baixos. Han estat hores d’angoixa i negociacions, però finalment totes les persones retingudes han estat alliberades i no s’ha hagut de lamentar cap víctima. “L’últim ostatge acaba de ser alliberat. Una persona ha estat arrestada”, informa en un comunicat la policia, en el qual no proporciona informació sobre la motivació de l’incident. La policia descarta de moment que es tracti d’un acte terrorista, ha dit Anne Jan Oosterheert, de la policia dels Països Baixos Orientals, en una roda de premsa recollida pel diari local Het Parool. El sospitós, segons informa el mateix mitjà, ha estat condemnat anteriorment per amenaces.

Segons informen els mitjans locals, el sospitós ha irromput a primera hora del matí al Cafè Pettiocat armat amb ganivets i explosius i ha amenaçat les quatre persones que es trobaven en aquell moment es trobaven a l’interior del local com fer-se explotat.

Cap a 1/4 de sis de la matinada, informen els mitjans locals, la policia ha rebut un avís del centre d’emergència d’una incident amb ostatges al Cafè Pettiocat, molt popular entre els joves d’Ede. Immediatament, s’ha desplegat un gran nombre d’efectius de les forces especials i dels equips d’emergència a la zona. Ha evacuat 150 habitatges del voltant com a mesura de prevenció.

A mig matí ha estat alliberat un grup de tres ostatges, segons ha informat la policia a través de la xarxa X, i aproximadament una hora més tard, ha estat alliberat el quart i últim ostatge, juntament amb el sospitós, que anava amb passamuntanyes. El seu arrest ha posat punt final a més hores d’angoixa, que han mantingut amb l’ai al cor els veïns de la ciutat d’Ede, una petita localitat situada a uns cent quilòmetres de La Haia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia