Successos

itàlia

Almenys tres morts per l’explosió d’una central hidroelèctrica

L’incident ha tingut lloc a la planta -9, a trenta metres sota el nivell de l’aigua

Almenys tres persones han perdut la vida i un mínim de quatre han resultat ferides de gravetat per una explosió registrada aquest dimarts en les instal·lacions d’una central hidroelèctrica en l’embassament italià de Suviana, segons avancen els mitjans locals.

L’explosió s’ha produït entorn de les 15.00 hores locals (13.00 GMT) en la central hidroelèctrica d’aquest llac artificial situat en la serralada dels Apenins, prop de la ciutat de Bolonya (nord d’Itàlia).

De moment, segons les primeres informacions publicades per diversos mitjans, uns deu empleats van resultar afectats per l’incident, dels quals quatre han sofert greus cremades, mentre que altres tres han perdut la vida.

L’alcalde de la localitat de Camugnano, Marco Masinara, ha confirmat aquest primer balanç en declaracions a la televisió pública RAI, per bé que ha apuntat que és encara provisional.

L’explosió, segons una primera reconstrucció exposada pel regidor, es va produir en la planta -9 d’aquesta central hidroelèctrica, que s’estén a 30 metres sota el nivell de l’aigua del llac, mentre es duien a terme labors de manteniment de les turbines.

Al lloc ja han arribat els bombers i efectius dels Carrabiners (policia militaritzada italiana) i s’han tret alguns ferits de diversa consideració.

No obstant això, els bombers encara no han aconseguit arribar a la planta afectada per l’explosió i el posterior incendi.

La central hidroelèctrica va ser construïda en 1975, és gestionada per la companyia Enel i és la més potent de la regió d’Emília-Romanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia