Successos

El quadern negre

Tura Soler

Crida a la TV per trobar l’autor de la coça mortal

El programa ‘Chi l’ha visto?’ emet un episodi demanant ajuda per trobar el fugitiu Rassoul Bissoultanov

Ni la família de Nicolò Ciatti, el turista italià que va morir el 12 d’agost del 2017 a Lloret de Mar de la coça que li van clavar a la discoteca St. Trop, ni les autoritats italianes cessen en el seu propòsit d’aconseguir trobar i empresonar l’autor de la coça, el txetxè Rassoul Bissoultanov, condemnat a 15 anys de presó a Catalunya i a 23 anys a Itàlia, però que està evadit des del juliol del 2022. Per demanar ajuda per trobar Bissoultanov, el programa de la RAI Chi l’ha visto?, especialitzat en casos de persones desaparegudes, ha emès un llarg episodi difonent les imatges de la fitxa que té penjada la Interpol de Bissoultanov i amb la presència al plató del pare de Nicolò Ciatti, que fa una petició perquè trobin i empresonin l’autor de la mort del seu fill, que havia anat a Lloret de vacances amb uns amics. Els amics també aporten el seu testimoni en el programa explicant com va anar la baralla amb els txetxens i com es trobaven amb inferioritat perquè els altres eren més forçuts. El programa també emet les imatges del moment de la coça mortal que van ser enregistrades per les càmeres de la mateixa discoteca i recull el testimoni dels lletrats italians que representen la família Ciatti i Bissoultanov.

Està evadit des del 12 de juliol del 2022, quan no va comparèixer a la vista que es va celebrar a l’Audiència de Girona per decidir si se l’havia d’empresonar un cop condemnat a 15 anys de presó per assassinat encara que la condemna no fos ferma. Al judici hi havia assistit en llibertat perquè havien transcorregut els quatre anys màxims de presó preventiva que preveu la llei.

Després de l’evasió, el cas va ser revisat per part del TSJC de Catalunya a instàncies dels recursos presentats pel lletrat Carles Monguilod, que defensa Bissoultanov i que demanava revocar la condemna per assassinat i que es condemni el seu client per lesions en concurs amb un delicte d’homicidi per imprudència, i pel lletrat de la família Ciatti, Francesc Co, que troba adequada la tipificació d’assassinat, però creu que l’Audiència no va justificar per què imposava la pena mínima de l’interval que va dels 15 als 24 anys, que era la pena que demanaven les acusacions. El TSJC va ratificar la pena de 15 anys de presó. Però Monguilod, en representació, va elevar el recurs al Tribunal Suprem, que fins a aquest moment encara no ha resolt. Paral·lelament a tot el procés judicial que es va seguir aquí, el tribunal de Roma va jutjar Bissoultanov en rebel·lia i el va condemnar a 23 anys de presó. La disputa entre les autoritats judicials italianes i les espanyoles per jutjar l’autor de la coça mortal de Lloret ha creat situacions un xic rocambolesques i ha portat Bissoultanov, txetxè refugiat a França quan van passar els fets, a passar per les mans de diferents policies europees però finalment ha acabat desaparegut i protagonista de Chi l’ha visto?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia