Punt divers

Veïns de Ventalló, Viladamat, Albons, la Tallada i Bellcaire creen una plataforma contrària al parc eòlic de la serra de Ventalló

COMARQUES GIRONINES

Veïns dels municipis afectats pel projecte d'Endesa de construir un parc eòlic a la carena de la serra de Ventalló, -Bellcaire, la Tallada, Albons, Viladamat i Ventalló-, han constituït la plataforma 'Salvem el Terraprim' per oposar-se a aquest projecte que preveu la instal·lació de deu molins aerogeneradors d'uns 120 metres d'alçada i 90 mentres de diàmetre de pales. El parc està projectat a la zona on l'any 2006 va patir un greu incendi i el Pla Territorial de l'Empordà l'ha qualificada de no urbanitzable i d'especial protecció. Els seus membres mantenen que el parc provocarà un gran impacte visual i paisatgístic a l'Alt i Baix Empordà i perjudicarà greument l'avifauna creant un efecte barrera contra les aus migratòries que estan de pas camí dels Aiguamolls de l'Empordà. La plataforma ha demanat als cinc ajuntaments afectats que es posicionin al respecte. De moment, només el consistori de Bellcaire ha manifestat la seva oposició. Amb tot, l'entitat creu que darrera d'aquest silenci administratiu local hi ha interessos econòmics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.