Punt divers

El col·legi Àngel Serafí Casanovas de Sort crea el 'bibliopati' per fomentar l'hàbit lector entre els escolars

ALT PIRINEU I ARAN

El col·legi Àngel Serafí Casanovas de Sort ha creat el 'bibliopati' amb l'objectiu de fomentar la lectura entre els escolars dels centre. És tracta d'una biblioteca, ubicada al patí de l'escola, que gestionen els alumnes de sisè de primària durant l'esbarjo. El 'bibliopati' s'ha creat com activitat dins el marc de la setmana de Sant Jordi però degut a l'èxit que ha tingut entre l'alumnat el centre perllongarà el préstec de llibres fins a finalitzar el curs escolar. Joan Manel Gómez, director del centre, explica que durant l'esbarjo els alumnes poden anar lliurement al 'bibliopati' o jugar a qualsevol esport com fins ara. Al 'bibliopati' els alumnes troben contes i llibres adequats a totes les edats.

Joan Manel Gómez, explica que l'objectiu del 'bibliopati' és que es els alumnes s'habituïn a la lectura i potenciar l'hàbit lector dins un horari que no és curricular i que els alumnes poden estar jugant a bàsquet, futbol o qualsevol altra activitat. Gómez explica que potser per la novetat la gent està molt entusiasmada i s'estan plantejant la continuïtat de l'activitat fins a finalitzar el curs escolar.Els encarregats de portar el 'bibliopati' són els alumnes de sisè amb el suport dels professors. Els alumnes de sisè s'han distribuït en grups, els quals s'encarreguen de manera rotativa de la gestió del 'bibliopati'. Entre les feines que fan hi ha atendre a la resta d'alumnes, reservar els contes per l'endemà en cas de no acabar la lectura del llibre en un dia. Els alumnes encarregats del 'bibliopati' disposen també d'una llibreta d'incidències en la que anoten tot allò rellevant que ha transcorregut durant el transcurs de la jornada. Els mateixos alumnes també s'encarreguen de deixar ben ordenats els contes en caixes. Cada curs té una caixa amb una vintena de llibres adequats a les edats de cada escolar.En la zona del 'bibliopati' hi ha també taules i cadires en les que els escolars es poden asseure per llegir i disposen de caixes de llibre per cada classe. La biblioteca de Sort i el Centre de Recursos Pedagògics també a contribuït amb el 'bibliopati' amb contes i llibres pels escolars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.