Punt divers

Quatre detinguts a Tivissa per robatoris a masies, botigues i obres de la Ribera d'Ebre, el Priorat i el Baix Camp

CAMP DE TARRAGONA

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre van detenir dimarts passat quatre homes de nacionalitat espanyola per haver robat en comerços, obres i masies de la Ribera d'Ebre, el Priorat i el Baix Camp. La investigació es va iniciar arran de diversos robatoris a ferreteries de Tivissa (Ribera d'Ebre) a principis de gener, on els lladres van robar material informàtic i audiovisual i eines, suposadament per fer-les servir en posteriors robatoris. A partir d'aquí, les gestions fetes pels Mossos han permès resoldre també diversos robatoris amb força a les tres comarques. Els detinguts passaran aquest divendres a disposició del jutjat d'Instrucció de Falset.

Els detinguts són José Oriol C. M., de 23 anys; José Maria D. O., de 31 anys; Manuel Jacob I. S., de 26 anys, tots tres veïns de Tivissa; i Jordi T. S., de 28 anys, veí de Móra d'Ebre. També se'ls imputa el robatori de cable de coure del sistema elèctric de grues d'obres de promocions residencials del Baix Camp, concretament a Montbrió del Camp, Riudoms i a la urbanització les Planes del Rei, de Pratdip.

A més, els Mossos han informat que els indicis apunten que els quatre joves també podrien estar relacionats amb robatoris a entitats socials de la Ribera d'Ebre, com ara casals d'avis, cases de colònies i seus d'associacions de veïns, així com a masies, magatzems agrícoles, obres en construcció i establiments de la Ribera d'Ebre, però també del Baix Camp i el Priorat.

Segons els Mossos, els detinguts escollien un objectiu segons el menor risc de ser enxampats, entraven de matinada i després es traslladaven fins a Reus, on venien el material robat en una deixalleria. A banda, els quatre joves actuaven de forma habitual i no comptaven amb cap aportació econòmica.

Els Mossos van escorcollar el dimecres passat els habitatges de tres dels detinguts, sota manament judicial, on van recuperar abundant material de construcció, com tornavisos, martells o cisalles; objectes procedents de robatoris a establiments comercials i de restauració del Baix Camp i la Ribera d'Ebre; aparells electrònics i informàtics robats a masies i empreses; roba esportiva; documentació, i targetes de crèdit, suposadament procedents de robatoris a l'interior de domicilis.

Els quatre detinguts passaran aquest divendres a disposició del jutjat d'Instrucció de Falset. D'altra banda, els Mossos no donen per tancada la relació de fets amb els què puguin estar relacionats els detinguts, i també imputen els mateixos fets a Wilmer Fabian G. M., veí de Reus, de 31 anys i nacionalitat equatoriana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.