Punt divers

L'Incasol licita les obres de restauració del castell de Flix

TERRES DE L'EBRE

L'Institut Català del Sòl (INCASOL) ha tret a concurs les obres de restauració del castell de Flix (Ribera d'Ebre). El castell de Flix és una construcció militar emmurallada situada en la part superior del meandre que forma el riu Ebre al seu pas pel municipi. L'àmbit d'actuació de les obres de restauració comprenen tant la zona exterior perimetral del castell, fossats i camí d'accés, com tot l'àmbit interior del Castell. Les obres es faran en una sola fase i un cop finalitzades es preveu que l'edifici tingui ús públic i es destini a equipament. El cost previst és de 437.892 euros i es calcula que les obres duraran onze mesos.

La construcció existent és de murs de pedra arrebossats que configuren la defensa del castell i amb elements de voltes de pedra i forjats de fusta a l'interior. Les obres consistiran bàsicament en els coronaments dels murs, que es refaran només en cas de risc d'ensorrament i homogeneïtzant amb els murs originals. Els revestiments es mantindran, en la mesura que sigui possible, amb les diferents textures, materials i els impactes dels projectils existents, utilitzant morters de calç i sorres del lloc. També es reconstruirà la base de la torre enderrocada per tal de poder entendre com era originàriament el monument i els fossats s'excavaran per recuperar-ne la cota original.El castell actual de Flix va ser edificat el 1837 durant la primera guerra carlina i es va abandonar el 1876, data a partir de la qual va patir un procés greu de degradació.Aquestes intervenció s'inscriu en el protocol de col·laboració entre els departaments de Cultura i Mitjans de Comunicació i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu frenar el deteriorament progressiu dels nuclis antics i els entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.