Punt divers

Desactivada l'alerta del Transcat per l'accident d'un camió amb gasoil a Juneda

El Centre Operatiu d'Emergències de Catalunya (Cecat) ha desactivat, a dos quarts de vuit del vespre, la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (Transcat), que s'havia activat ahir dilluns a primera hora de la tarda per un accident d'un camió cisterna a la carretera N-240, quilòmetre 77,8, al municipi de Juneda (Garrigues). La desactivació s'ha dut a terme un cop s'ha confirmat que l'empresa propietària del camió accidentat es fa càrrec de la neteja del producte vessat.

El camió accidentat transportava 30.000 litres de gasoil, dels quals en van vessar 1.000 litres. Pel que fa a la resta de producte, aquest es va transvasar en dues altres cisternes. Un cop finalitzada la maniobra de transvasament, es va procedir a aixecar la cisterna amb dues grues i se'l va retirar del lloc de l'accident.Mentre van durar aquestes tasques, al lloc de l'accident van treballar-hi cinc vehicles dels Bombers de la Generalitat. A més, també hi van treballar efectius dels Mossos d'Esquadra, ja que va quedar afectada la circulació viària en aquest punt i es va donar pas alternatiu fins al voltant de les sis de la tarda, moment en què la circulació de la N-240 ja es va restablir totalment. El conductor del camió cisterna accidentat va resultar il·lès i no hi va haver cap altre vehicle implicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.