Punt divers

CiU demana al Govern que faci les gestions perquè la Vall Ferrera tingui cobertura de telefonia mòbil

Agustí López, diputat de CiU i alcalde de Sort, ha presentat una Proposta de Resolució al Parlament de Catalunya per a poder disposar de cobertura de telefonia mòbil de l'operadora Movistar a la totalitat de nuclis de la Vall Ferrera (Pallars Sobirà). Concretament, la Proposta de Resolució insta el Govern a 'efectuar les gestions que siguin necessàries per a poder dotar de cobertura de telefonia mòbil de l'operadora Movistar als pobles del municipi d'Alins, amb la màxima urgència possible'. López remarca que la telefonia mòbil és un servei bàsic, essencial i imprescindible per a la seguretat i l'activitat diària dels ciutadans de la Vallferrera i per l'estada dels visitants i dels turistes.

López remarca que 'la telefonia mòbil és un servei bàsic, essencial i imprescindible per a la seguretat i l'activitat diària dels ciutadans de la Vall Ferrera i per l'estada dels visitants i dels turistes en general'. En aquest sentit, subratlla que 'actualment el turisme és l'únic motor de la zona, ja que les explotacions forestals ja no són rendibles i han caigut en l'oblit'.El diputat de CiU i alcalde de Sort exposa que La Vallferrera és la part del Pallars Sobirà que correspon a la conca del riu Noguera de Vall Ferrera i coincideix amb el terme municipal d'Alins, un dels 15 que integren la comarca i que està format pels nuclis d'Ainet de Besan, Alins, Araós, Àreu, Norís i Tor. Es tracta d'una de les valls pirinenques més emblemàtiques, tant per la seva estreta vinculació històrica amb l'explotació dels seus boscos i dels meners de mineral de ferro, amb la presència d'un considerable nombre de fargues catalanes fins a les darreries del segle XIX, com perquè s'hi troba el pic més elevat de Catalunya, la Pica d'Estats, amb els seus 3.143 m.López explica també que 'el conjunt de pobles de la Vall Ferrera és el que menys ha crescut durant els darrers 20 anys', període durant el qual la comarca del Pallars Sobirà ha experimentat un notable creixement demogràfic. També detalla que un moderat nombre d'hotels, càmpings, residències-casa de pagès i restaurants ofereixen els seus serveis a la vall, que 'fonamenta el seu atractiu turístic en el seu patrimoni natural, atès que el 95 % de la superfície municipal està inclosa a l'àmbit del Parc Natural de l'Alt Pirineu i que posseeix atractius com l'Estació d'esquí de fons del Bosc de Virós, la Serradora hidràulica i la Mola d'Àreu, nombroses esglésies i ermites del romànic més primitiu, o la ruta literària basada en la novel·la Tor, 'Tretze cases i tres morts', de Carles Porta'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.