Condemnen set homes acusats de dur 14 quilos d'haixix quan en realitat els en van comissar dues tones i mitja

Només se'ls ha condemnat per la quantitat de droga que es va analitzar

La sentència de la secció tercera de l'Audiència, de la qual ha estat ponent el magistrat Ildefonso Carol, atribueix l'error al jutjat número 1 de Blanes perquè de manera aleatòria només va portar a analitzar 16 pastilles d'haixix d'un total de 2.844 que se'n van comissar a l'interior dels 79 fardells que transportaven els detinguts. La resolució judicial assenyala que s'havia d'haver analitzat, almenys, una mostra de cadascun dels fardells que contenien la droga, o millor encara, una mostra de cadascuna de les pastilles. En vista d'això, el tribunal ha resolt que només pot considerar provat que els acusats transportaven 14 quilos d'haixix perquè «aquesta pràctica de mostreig aleatori ha impedit verificar» si la resta de quilos comissats fins a arribar a les dues tones i mitja eren o no haixix.

Els fets van passar el 21 de setembre del 2005 a la matinada, quan els Mossos d'Esquadra que estaven vigilant els moviments de sis vehicles sospitosos van veure que aquests estaven fent rutes de reconeixement per la carretera que va de Tossa de Mar a Sant Feliu de Guíxols i s'anaven fent senyals lluminosos entre ells.

Cap a dos quarts de cinc de la matinada, la droga desembarcada a la cala Bona va ser carregada en dos dels vehicles i es va formar una caravana de sis automòbils per fugir de l'indret. Segons l'acusació pública, el cotxe en què viatjaven Cubota i Fernández obria el camí al comboi efectuant funcions de vigilància en direcció a Llagostera. Darrere seu hi havia una furgoneta, conduïda per Farouni, amb una part de la droga, i rere seu encara un altre vehicle, els ocupants del qual no van poder ser identificats, ja que es van poder escapar. Hi havia també un vehicle, ocupat per Al Hamman i Azourg, i encara un altre que també transportava droga, amb Azouagh i El Hamman. Quan els agents de la policia van interceptar el comboi de la droga van comissar un total de 2.458 quilos d'haixix, valorats en tres milions d'euros, i van detenir els acusats, tot i que els ocupants d'un dels cotxes es van poder escapar i no van poder ser identificats.

Un altre dels cotxes va poder fugir momentàniament del setge policial i va girar cua en direcció a Tossa de Mar, però va ser perseguit fins que els agents el van aturar ja dins el poble. Allí, la policia va detenir el conductor, El Hamman, però l'altre ocupant, Azouagh, es va poder escapar. Aquest, però, va ser detingut l'endemà mateix a Sant Celoni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.