Punt divers

Cardona demana la col·laboració ciutadana per conèixer els noms dels miners morts a la mina el segle passat

L'Ajuntament de Cardona (Bages) està ultimant els detalls d'una investigació que ha dut a terme per conèixer el nom dels miners que van perdre la vida a la mina de la localitat entre els anys 1926 i 1990. L'objectiu d'aquesta recerca històrica respon a la voluntat del consistori d'aixecar un monument per retre homenatge a les persones que van treballar a la mina i, 'molt especialment', a la memòria d'aquells que hi van morir, segons informa el consistori. La investigació dels miners desapareguts a les instal·lacions de la mina de Cardona l'ha elaborat l'arxiver municipal en col·laboració amb representants sindicals de l'empresa Ercros SA.

Ara, l'Ajuntament vol assegurar l'exactitud i veracitat de les dades recollides i disposar també del vistiplau de les famílies perquè els noms dels seus familiars morts a la mina quedin escrits al Memorial que formarà part del Monument al Miner de Cardona. Amb aquest objectiu, el consistori demana la col·laboració ciutadana perquè el llistat sigui el màxim d'acurat possible. Així, sol·liciten que qualsevol persona que tingui informació l'aporti directament a l'Ajuntament (Arxiu Històric), o bé per via telefònica (93 869 10 00) o per correu electrònic a [email protected] o [email protected]'Ajuntament respectarà la voluntat de les famílies que no vulguin que el nom del seu avantpassat mort a la mina figuri en el Memorial. En aquest cas, es demana a la família que ho manifesti per escrit a l'Ajuntament. El monument en memòria dels miners de Cardona és obra de l'escultor Ramon Oms i Pons i s'ha previst inaugurar-lo el mes de desembre vinent coincidint amb la festivitat de Sanat Bàrbara, patrona dels miners.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.