Punt divers

L'empresa Bellsolà d'Aiguaviva presenta un segon ERO temporal que afectarà 220 treballadors

L'empresa Bellsolà, dedicada a la fabricació de pa precuit congelat i brioixeria i amb seu a Aiguaviva (Gironès), ha presentat un segon ERO temporal. En aquesta ocasió, l'expedient afecta 220 dels 249 treballadors, el 90% de la plantilla i les afectacions oscil·len entre els 12 i els 30 dies. L'empresa ja va presentar un ERO temporal el passat mes de març que encara està en vigor i acaba el 22 de gener. La intenció de l'empresa és que el segon expedient s'apliqui immediatament després i durant un any. Els sindicats estan en negociacions amb l'empresa perquè volen que els treballadors afectats percebin el 100% del sou -com s'està fent amb el primer ERO- i no el 70% que ara proposa l'empresa.

La direcció de l'empresa va presentar aquest segon ERO el passat 1 de desembre al·legant que la producció ha baixat i, per tant, no pot tenir la planta a ple rendiment els 365 dies de l'any. La secció més afectada és la de línies automàtiques de producció, amb 30 dies, seguida de la secció de brioixeria, amb 25 dies d'aturada. Actualment, Treball està estudiant l'expedient i també està oberta la negociació amb els sindicats. Totes les parts han estat citades el dijous al matí a la Inspecció de Treball per negociar les condicions de l'ERO. Fonts sindicals han apuntat que la direcció de l'empresa no vol garantir als treballadors afectats el 100% del sou sinó només un 70%. Això no agrada als sindicats que recorden que durant el primer ERO, encara en vigor, la plantilla afectada que no ha anat a treballar ha percebut el 100% del sou. Per això, volen aconseguir que l'empresa inclogui complements per tal que tots els treballadors afectats per l'ERO cobrin igual vagin o no a treballar. La directora dels serveis territorials de Treball, Núria Arnay, ha confirmat que van rebre l'expedient l'1 de desembre i que, actualment, es troba en la fase que la llei anomena període de consultes en què les parts implicades han de negociar. L'anterior ERO tenia una afectació menor ja que només incloïa 129 treballadors i el termini màxim d'aturada era de 20 dies per any. No obstant això, quatre persones de l'estructura de l'empresa han estat aturades fins a nou mesos. Els sindicats reconeixen que les comandes han baixat però diuen que no fins al punt que calgui ampliar el nombre d'afectats i pagar-los només el 70% del sou. També demanaran a l'empresa flexibilitat en els dies d'aplicació de l'expedient. Bellsolà és el quart fabricant a l'estat espanyol en brioixeria i pa precuit congelat i disposa de 50 distribuïdors en el conjunt de l'Estat. Té oficines centrals a Barcelona i una xarxa comercial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.