Punt divers

La Vall Fosca avalua els danys de la pedregada per poder demanar ajuts a la Generalitat i al Govern de l'Estat

Els tècnics municipals de l'Ajuntament de la Torre de Capdella, al Pallars Jussà, estan avaluant els danys de la pedregada del dimarts per poder demanar ajuts a l'administració. Víctor Orrit, delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, ha explicat que el Departament d'Agricultura ajudarà als ramaders en la rehabilitació de granges, el Departament de Governació ajudarà a reparar els serveis públics malmesos i s'intentarà que el municipi es pugui acollir a un real decret del Govern de l'Estat que va aprovar al més d'agost per ajudar a la reparació d'habitatges. Víctor Orrit ha explicat que el 90% dels teulats malmesos per la pedra són d'uralita aspecte que complicarà la reparació.

Orrit ha dit que és aviat per determinar un import global dels danys ocasionats. Serveis públics com l'escola, equipaments municipals o l'enllumenat també han quedat malmesos. Tot i això el delegat del Govern al Pirineu ha dit que l'inici del curs escolar no es veurà alterat pels efectes de la pedregada. Pel que fa a granges afectades per la pedregada on s'hauran de renovar els teulats de les naus agrícoles en són una quinzena. Víctor Orrit ha explicat que tant el Departament de Governació com el d'Agricultura ja estan al corrent dels danys de la pedregada per poder destinar-hi línies d'ajuts un cop estiguin avaluats tots els danys. Poc a poc els set pobles de la Vall Fosca afectats per la pedregada tornen a la normalitat. Per evitar noves filtracions d'aigua a les cases pels forats de la pedra estan col·locant tendals a tots els teulats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.