Punt divers

L'atur del Bages experimenta una lleu recuperació amb una reducció del 2,7% durant el mes de juny

La comarca del Bages ha tancat el mes de juny amb 13.696 aturats i una taxa d'atur del 14,5 per cent. Tot i tractar-se de xifres elevades, la comarca ha experimentat una reducció de l'atur del 2,7 per cent en relació amb el mes de maig passat amb 385 persones que van trobar feina durant el mes de juny. Malgrat aquesta lenta recuperació, la desocupació ha crescut un 67,5 per cent en el període d'un any, amb 5.521 persones més que es troben sense feina. En alguns municipis, els increments de l'atur superen el 100 per cent en relació amb l'any passat, segons les dades que ha fet públiques l'Observatori del Mercat de Treball del Bages en un avançament del seu butlletí.

Feia més d'un any que la taxa d'atur no experimentava un descens a la comarca del Bages. La reducció de l'atur durant el mes de juny ha beneficiat municipis com Artés i Gaià, on s'ha reduït un onze per cent, Sant Mateu de Bages amb un nou per cent menys d'aturats, Avinyó amb un vuit per cent, l'Estany amb un set per cent i Balsareny amb un sis per cent. Si l'anàlisi es fa tenint en compte les dades del mateix període de l'any passat, només una població ha vist reduir l'atur a la comarca, concretament Gaià, que registra un 18,2 per cent menys d'aturats que fa un any. D'altres poblacions han experimentat creixements de l'atur que en un any superen el 100 per cent. És el cas d'Avinyó, amb un increment del 135,7 per cent, provocat en bona part pel tancament de Filatures d'Avinyó; el de Monistrol de Calders, amb un augment del 125 per cent, i Santa Maria d'Oló, amb una xifra d'aturats que supera en un 156% la que hi havia fa un any. Aquesta situació fa que fins a vuit poblacions superin la mitjana comarcal d'atur, que és del 14,5 per cent. És el cas de Navàs, el Pont de Vilomara i Rocafort, Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada, Navarcles, Castellgalí, Sallent i Manresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.