Punt divers

Ausàs anuncia l'entrada en funcionament del programa 'Viure al poble', un pla de barris per a municipis petits

TERRES DE L'EBRE

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha anunciat aquest dissabte al migdia a El Perelló (Baix Ebre) l'entrada en funcionament el proper mes de març del programa 'Viure al poble'. Segons Ausàs, aquest programa té el seu 'equivalent' amb l'actual 'Llei de Barris' però dirigit als pobles i municipis petits. El conseller ha dit que la finalitat d'aquest pla és dur a terme 'importants aportacions econòmiques' de fins 300.000 euros provinents de Governació i del Fons Europeu. Ausàs ha destacat la importància d'endegar aquest programa ja que 'habitualment' els municipis petits solen ser els 'demogràficament més febles però amb més necessitats i extensió de territori'.

Aquestes declaracions s'han fet amb motiu de la seva assistència a El Perelló per inaugurar la plaça de la Constitució.

Durant el seu parlament, el conseller Ausàs ha dit que aquesta plaça que ha inaugurat 'dóna resposta a les necessitats de la localitat'. Segons el conseller, el departament de Governació treballa per 'donar el màxim equilibri i cohesió possible a l'actual model de país'. Ausàs ha dit que el Govern, amb els diferents programes que proposa 'intenta discriminar positivament' els municipis petits per ajudar-los en les seves necessitats ja que 'no és suficient' en fer una aportació econòmica.

Ausàs, que ha recordat que en els pròxims mesos entrarà en funcionament l'ordenació territorial per vegueries, ha dit que amb aquestes i la nova Llei de Governació Local, que s'aprovarà a finals del primer trimestre d'aquest 2009, el país tindrà un 'nou model d'arquitectura institucional'.

En aquest sentit, el conseller ha dit que les Terres de l'Ebre al tenir una vegueria pròpia, tindrà 'veu pròpia i els ajudarà a potenciar i donar resposta a les necessitats de la zona així com a dinamitzar tot l'àmbit cultural i econòmic'.

Ja en clau local, Ausàs ha dit que el projecte d'urbanització de l'espai públic que s'inaugura aquest dissabte està format per la plaça de la Constitució i el seu entorn, adequació de la zona escolar i esportiva de la població. Aquesta zona uneix i comunica el centre escolar de la població amb el Camp de Futbol i el pavelló poliesportiu municipal, a més de convertir-se en una important zona d'aparcaments.

Aquesta obra d'urbanització està subvencionada en gran part per la Generalitat amb el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) que ha concedit un total de 327.000 euros i la Diputació de Tarragona amb el Pla d'Acció Municipal (PAM) amb 100.000 euros.

L'empresa encarregada del projecte d'urbanització ha estat Agrovial SA i les obres van iniciar-se a l'octubre de 2008.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.