Punt divers

Empordàlia de Pau ha produït 600.000 quilos d'oli, menys que en altres anys per la sequera, però d'una qualitat excel·lent

COMARQUES GIRONINES

La sequera que pateix l'Empordà des de l'inici d'estiu ha reduït la producció d'oli d'enguany. A causa de la manca de pluges, la mida de les olives ha estat menor i també la quantitat. Amb tot, segons ha explicat el gerent d'Empordàlia, amb seu a Pau, Simó Casanovas, aquests factors han estat compensats per l'augment d'entre un 15% i un 20% el rendiment de l'oli de les olives, cosa que ha fet que la seva qualitat sigui excel·lent i millor que en anteriors campanyes. Empordàlia, que agrupa 138 cooperatives de l'Alt i Baix Empordà que conreen més de 500 hectàrees d'olivera, ha produït 600.000 kg d'oli, una xifra sensiblement inferior respecte a altres collites anteriors, quan la sequera no ha estat tan important.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.