Punt divers

La crisi econòmica força l'Ajuntament de Móra d'Ebre a prorrogar dos anys l'execució de les obres de la llei de barris

TERRES DE L'EBRE

L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha acordat amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) prorrogar dos anys més, fins 2013, l'execució de les actuacions previstes a la ciutat amb els ajuts de la llei de Barris per la manca de recursos municipals per poder fer front a les inversions arran la caiguda dels ingressos relacionats amb la construcció. Amb aquesta prolongació del termini i la modificació de la relació de projectes a executar, que ha suposat descartar el gran equipament a la 'Madalena' tot prioritzant actuacions de millora dels espais públics del nucli antic, el consistori confia en guanyar temps per poder accedir a nous recursos i ajuts institucionals.

Segons ha reconegut en declaracions a l'ACN el segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, Josep Solé Arnal, la crisi econòmica i, en particular, del sector immobiliari i de la construcció han obligat a modificar considerablement les previsions del consistori morenc en l'execució de les obres previstes per la llei de Barris, pressupostades en 7,6 MEUR, assumits al 50% per les arques municipals i les de la Generaltiat.

'Fa tres anys havia bonança econòmica, teníem ingressos per permisos d'obres i podíem ser ambiciosos. Però tal i com ha evolucionat el tema econòmic i havent de fer front l'Ajuntament a un 50% de la inversió en quatre any, no arribem', ha reflexionat Solé, qui juntament amb l'alcalde, el també socialista Josep Solé Biosca, va negociar amb el Secretari per a la Planificació Territorial, Oriol Nel·lo, i els tècnics del PTOP 'fórmules' per poder assumir el programa d'actuacions previst.

La solució acordada, finalment, passa per afegir dos anys de prorroga als quatre inicialment previstos (de 2007 a 2011), fet que suposaria allargar el període de materialització de les execucions fins 2013. 'Situarem les actuacions més costoses cap al final i, així, aprofitant els dos anys de prorroga intentarem accedir a les subvencions del PUOSC (Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya) de 2012, del PAM (Pla d'Actuació Municipal de la Diputació de Tarragona)i posarem recursos propis que ens puguin sortir', ha raonat el regidor.

No només això, l'equip de govern morenc (PSC i ERC) ha decidit replantejar el projecte en la seva totalitat descartant definitivament la construcció d'un gran edifici de serveis a l'espai conegut com la 'Magdalenta', on es projectava habilitar un centre cívic, un casal de joventut i sales per a actes, entre d'altres equipaments. Els propietaris dels immobles on havia d'anar situat demanaven una important quantitat de diners per la seva venda.

'Abandonem un projecte ambiciós que es menjava la meitat del pressupost i prioritzem actuacions de primer ordre', ha dit Solé, en referència a intervencions com la millora i pavimentació de carrers, enllumenat, clavegueram i espais públics en general del nucli antic, a més d'ajuts per a la millora de façanes i cobertes d'edificis, com a principals prioritats d'actuació per destinar els ajuts de la llei de Barris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.