Successos

L'hospitalet de l'infant

L'ADN permet aclarir un robatori dos anys després

Les anàlisis genètiques han permès a la Guàrdia Civil resoldre el cas d'un assalt violent a una parella, que va ser immobilitzada amb brides

Els fets van tenir lloc a l'Hospitalet de l'Infant el 2008

La Guàrdia Civil de Tarragona ha aclarit, a través de la investigació amb perfils genètics (ADN), un assalt violent a l'Hospitalet de l'Infant. Els fets es remunten a l'estiu del 2008, quan dos homes van segrestar una parella que tornava en cotxe al seu domicili a la partida de Pas de Garrofers del municipi. Els lladres, que anaven armats amb una pistola real i una d'elèctrica, van immobilitzar les víctimes, lligant-les de mans i peus amb brides. Un cop dins de l'habitatge, els assaltants van endur-se un botí d'uns 9.000 euros en efectiu i equips electrònics, i van fugir també amb el cotxe de la parella. Arran de les agressions, una de les víctimes va estar hospitalitzada durant un dia a l'hospital de Sant Joan de Reus. Ara, en col·laboració amb el Departament de Biologia per a la Investigació de Perfils Genètics, la Guàrdia Civil de la demarcació ha pogut imputar els delictes de detenció il·legal, robatori amb violència i intimidació i lesions a un home de 42 anys i de nacionalitat espanyola. L'acusat, veí de Vinaròs, compleix condemna per altres delictes al centre penitenciari Can Brians I, a Sant Esteve Sesrovires. Gràcies a la genètica, el cas queda finalment tancat ja que l'altre agressor, de nacionalitat anglesa, va ser arrestat el 2008, tres dies després dels fets. La segona detenció arriba ara a partir de les mostres d'ADN que van prendre's fa dos anys al domicili i al vehicle recuperat i que van ser remeses al servei de criminalística de la direcció general de la Guàrdia Civil. Després de les anàlisis, s'ha vist que coincidien amb el perfil del detingut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.