Successos

parricidi a SERINYÀ

Investiguen si els pares van sedar el fill abans de matar-lo

Les investigacions indiquen que es tracta d'un parricidi i es comença a descartar la hipòtesi d'un suïcidi col·lectiu

Les anàlisis dels cossos confirmarien que el matrimoni holandès va morir ofegat al riu Fluvià

Els investigadors que estan duent el cas de les tres morts a Esponellà i Serinyà comencen a descartar la hipòtesi d'un suïcidi col·lectiu i es decanten que més aviat es tracti d'un parricidi. Les anàlisis toxicològiques al cos determinaran si al fill li van fer prendre un sedant abans de morir o si, per contra, trobessin rastres d'ADN a les ungles del fill, provaran que s'hauria defensat abans de la mort.

Tot i que no es descarten altres hipòtesis, la principal via d'investigació és que el matrimoni Van Arkel, d'uns 70 anys, va actuar perquè estaven al límit. Tot indica que l'estat de salut del fill, de 33 anys, que tenia un autisme sever, havia empitjorat molt i els pares haurien actuat a la desesperada matant el fill. A causa d'aquesta malaltia mental, durant la setmana, el fill estava ingressat en un centre d'educació especial, mentre que els caps de setmana els passava a casa dels seus pares.

Segons expliquen fonts pròximes a la investigació, l'anàlisi dels cossos del matrimoni avala la hipòtesis d'un suïcidi i confirmaria que van morir per ofegament. A més, als voltants del domicili familiar i dins del vehicle dels suïcides es van trobar rastres de sang i proves que vincularien l'ús d'una arma blanca en la mort del fill.

La mort s'hauria produït la vigília de Nadal, després que la parella holandesa hagués matat el fill al mas Cadavall de Serinyà. Posteriorment, el matrimoni va agafar el cotxe, va carregar les motxilles de rocs i es van llençar al riu Fluvià.

La investigació es va començar després que uns amics de la família anessin al mas Cadavall amb la intenció de passar-hi la nit de Nadal, tal com havien quedat. Però, malauradament, es van trobar que a l'habitatge hi havia restes de sang i el cos del fill de la parella a la banyera, que aparentment havia mort per talls a les venes. Els amics de la família van alertar els Mossos, que ràpidament van anar-hi. Al costat del noi, els amics van descobrir una nota que haurien escrit els pares, en què anunciaven que havien decidit llevar-se la vida llançant-se a les aigües del riu Fluvià. L'endemà del crim, els Bombers de la Generalitat van trobar els cossos del matrimoni agafat de la mà i a uns quatre metres de profunditat prop de la presa d'Esponellà. La dona, de nacionalitat espanyola però d'origen holandès, seria la mare biològica del fill mort; i l'home, d'origen holandès, seria el padrastre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.