Successos

EMERGÈNCIES

Els bombers fan 277 rescats al medi natural gironí el 2010

A tot Catalunya van fer 857 actuacions, majoritàriament per trobar persones perdudes i per la recerca d'excursionistes

Les comarques centrals i del Pirineu són les que van requerir més actuacions

Els Bombers de la Generalitat van fer un total de 857 rescats en el medi natural al llarg del 2010, dels quals 277 van tenir lloc a les comarques gironines. Aquests rescats s'inclouen tant a zones de muntanya, com al mar i els rius. Pràcticament la meitat de les actuacions van ser per trobar persones perdudes, i l'altra meitat per cercar excursionistes a la muntanya. D'aquesta manera, 386 rescats per trobar persones perdudes en diferents casos, ja sigui ancians amb demències extraviats o boletaires perduts a la muntanya.

Caçadors de bolets

Només durant la segona quinzena del mes d'octubre hi va haver 29 casos de caçadors de bolets que es van extraviar.

Els municipis de comarques de muntanya on es fan bolets són, precisament, on hi ha més actuacions de recerca. Entre aquests casos s'inclouen 24 rescats a la Vall de Boí (Alta Ribagorça); 16 rescats al Bruc (Anoia); 15 a Monistrol de Montserrat (Bages); 12 a Collbató (Baix Llobregat); 16 a Saldes (Berguedà); 13 a Espot (Pallars Sobirà); 22 a Queralbs; 17 a Setcases (Ripollès); 20 a Naut Aran (Vall d'Aran), i 13 a Matadepera (Vallès Occidental). L'altre tipus de rescat més habitual que duen a terme els Bombers de la Generalitat del qual es van fer fins a 387 actuacions va estar relacionat amb excursionistes, perquè s'havien perdut o bé havien tingut algun tipus d'accident.

D'altra banda, el serveis menys habituals són els rescats en zones del medi fluvial, en què es van donar 47 casos; en el mar, 32, i en coves i pous, 5 actuacions.

A les comarques gironines, que són capdavanteres en nombre d'actuacions, les segueixen les lleidatanes, amb 193; la Catalunya central, amb 176, i l'àmbit metropolità nord amb 127.

El 2009, menys serveis

Les xifres de rescats en el medi natural del 2010, respecte del 2009, recullen un descens d'uns 20 serveis. Així, el 2009 els bombers van fer un total de 1.050 rescats, contra els 857 del 2010.

Les actuacions del 2009 també van ser majoritàriament de rescats a la muntanya i la recerca de persones perdudes, igualment com va passar l'any passat.

LA XIFRA

277
rescats en total van efectuar els bombers al llarg del 2010 a la demarcació de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.