Successos

successos

Els pallaresos

Se celebra una vista oral a l'Audiència per demanar la posada en llibertat de Laso

Els Mossos confirmen que inspeccionaran properament la finca del veí dels Pallaresos amb un georadar per localitzar els cossos de l'exparella i el cunyat

La secció segona de l'Audiència de Tarragona va acollir dimecres una vista oral en què l'advocat de Ramon Laso –el veí dels Pallaresos acusat de l'homicidi de la seva exparella, Julia Lamas, i del cunyat de la dona, Maurici Font–, va reclamar la posada en llibertat provisional del seu client. Segons va detallar ahir el fiscal en cap, Xavier Jou, la sessió es va realitzar després que el lletrat del processat presentés un recurs contra la decisió de la magistrada del jutjat d'instrucció 2 qui, un cop va haver escoltat la versió de l'arrestat sobre els fets, en va ordenar l'empresonament l'1 d'abril. Quaranta-vuit hores abans que el sospitós passés a disposició judicial, els Mossos d'Esquadra el van detenir just quan va finalitzar un escorcoll que van efectuar a casa seva, situada al passatge Príncep de Viana, per la seva suposada vinculació amb la desaparició dels dos familiars, dels quals no se'n tenen notícies des del març del 2009. En aquella època, la dona, que era la companya sentimental de Laso, tenia 56 anys i feia temps que era la portera de l'edifici número 108 de la rambla Nova de la capital tarragonina, mentre que el seu cunyat, de 50 anys, estava jubilat –anteriorment, havia treballat com a zelador.

Una de les raons en què s'ha basat l'advocat de Laso a l'hora de demanar-ne la llibertat provisional ha estat que la causa continua sota secret de sumari i, per tant, després de més de dos anys d'instrucció desconeix quines són les proves concretes que la policia de la Generalitat ha recollit contra ell per incriminar-lo. El fiscal, tot i això, va concloure que ara s'està a l'espera de conèixer la resolució del recurs tractat en la vista en què, entre altres, van estar-hi presents tres magistrats de la secció segona.

De les pròximes diligències que està previst que s'executin, els Mossos d'Esquadra han confirmat que properament inspeccionaran amb l'ajuda d'un georadar un terreny del processat per mirar si els cossos dels desapareguts podrien estar allà enterrats. Aquesta iniciativa sempre ha estat una de les voluntats dels familiars de Lamas i Font, que des d'un principi han sol·licitat que s'examini a fons la finca, emplaçada just al punt on comença l'A-27, al costat de l'eix del port N-241, al terme de Tarragona.

LA XIFRA

57
anys de presó
són els anys a què va ser condemnat el 1993 Laso per haver matar la seva exesposa i el seu fill a l'Ebre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.