Successos

successos

Resolt un crim descobert aquest any i comès el 1996

La policia ha arrestat un veí de Pallejà, José Hidalgo, a qui s'acusa d'haver matat el seu pare ara fa 15 anys

L'inquilí que viu actualment a l'immoble ha trobat les restes de la víctima al pou de la finca

Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Pallejà, José Hidalgo, per haver matat presumptament el seu pare ara fa quinze anys al domicili familiar, situat al número 38 del carrer Santa Magina. Sorprenentment, el crim no s'ha destapat fins aquest mes de maig, quan l'inquilí que actualment viu a la casa estava netejant el pou i hi va localitzar a dins uns ossos humans. A partir de la troballa, es van analitzar les restes i es va corroborar que es tractava de les despulles del progenitor de l'arrestat –la víctima, Javier Hidalgo, va néixer el 1925, és a dir que ara tindria 86 anys–. A la dècada dels noranta, l'home es va separar de la seva esposa, qui se'n va anar a viure amb els fills petits en un pis del centre històric d'aquest municipi del Baix Llobregat. La seva exparella, en canvi, es va quedar un temps a l'immoble on havien residit i, després, va marxar sense donar explicacions una temporada al Marroc, on alguns veïns creuen que hi va mantenir una relació sentimental.

En tornar del viatge, la víctima es va voler instaurar novament a l'habitatge del carrer Santa Magina, que era de la seva propietat. La seva absència, però, va fer que s'hi trobés instaurat el seu fill gran, que és qui ara ha estat detingut per la Policia de la Generalitat. Els dos van estar junts uns mesos, però la relació entre ells va ser molt complicada perquè la intenció del pare era que el seu fill marxés i el deixés un altre cop sol. De fet, tot i que ha passat més d'una dècada, diversos veïns recorden encara que “les discussions entre els dos eren molt habituals”. El malestar va arribar a tal punt que es pressuposa que, el 1996, José va acabar amb la vida del seu pare i va ocultar el cadàver llançant-lo al pou.

Per acabar-ho d'adobar, un altre episodi que crida l'atenció d'aquest cas és que, com que la víctima havia fugit anteriorment al Marroc, ni als familiars ni als veïns els va sobtar en un principi no veure'l per la zona, ja que es van pensar que havia tornat a marxar per voluntat pròpia. Només una germana de la víctima que també era del barri va ser l'única que va sospitar i va insistir que Javier estava mort a la casa, si bé com que la dona a vegades deia coses estranyes no se la va creure ningú. Per tant, malgrat que el crim es remunta el 1996, els familiars no en van denunciar la desaparició a la policia fins al 2004.

Ara, la resolució del succés ha anat a càrrec de l'Àrea Territorial d'Investigació de la Regió Policial Metropolitana Sud dels Mossos d'Esquadra. Els agents d'aquesta unitat van enxampar fa 15 dies el fill de la víctima, que ja ha passat a disposició judicial. Després de declarar davant del jutge, se'n va ordenar l'ingrés provisional a la presó com a presumpte responsable d'un delicte d'homicidi.

LA XIFRA

71
anys és l'edat de la víctima, Javier Hidalgo,
quan va morir a mans del seu fill gran, José, que ja ha ingressat a la presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.