Detenen quaranta persones per venda ambulant sense permís a les platges de Malgrat i Santa Susanna

Tots eren ciutadans xinesos i subsaharians, i estan en situació irregular al país

L'operació es va desenvolupar al llarg de les platges de Malgrat de Mar i Santa Susanna. Un dispositiu integrat per agents de les dues policies locals i per la Policía Nacional van interceptar fins a quaranta persones –27 d'origen xinès i 13 de subsaharianes– que venien productes o oferien serveis de massatges als banyistes. Les dues activitats, expressament prohibides a la costa, havien registrat l'any passat un augment considerable i havien aixecat llavors i continuaven aixecant aquest estiu les crítiques dels venedors i comerciants autoritzats de la zona que denunciaven la pràctica il·legal.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Malgrat, Valentín Rodríguez (PSC), va explicar que la situació no és nova a la platja de la població. «L'any passat, quan es van posar en marxa les patrulles policials en bicicleta per la costa, ja es van detectar activitats de venda ambulant il·legal i es van aplicar les primeres detencions», comenta. Tot i les mesures preses –intervenció del material– «la presència dels irregulars es mantenia a les platges». El mes de juliol passat, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya va fer arribar una carta a tots els municipis costaners catalans en la qual advertia de la proliferació de persones que oferien serveis de massatges als usuaris de les platges. «Segons l'entitat, aquestes persones realitzen l'activitat sense autorització prèvia, sense titulació reglada i sense prendre cap tipus de precaució higiènica ni sanitària», destaca el regidor de Seguretat Ciutadana. Per aquest motiu, els dos ajuntaments encarregaran una anàlisi dels productes i olis utilitzats en els massatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.