Recuperen un camió amb vint tones de coure que van robar a Vilanova i la Geltrú

La càrrega té un valor de 75.000 euros i els Mossos ja han detingut dues persones

El conductor habitual del vehicle va denunciar l'1 de juliol que quan va anar a buscar el camió per portar la càrrega fins a Leganés es va trobar que algú li havia robat. Els Mossos d'Esquadra han recuperat un camió que transportava 20 tones de bobines de coure a Vilanova i la Geltrú. El vehicle i la seva càrrega –que té un valor de 75.000 euros– van ser localitzats al polígon Riu Clar de Tarragona. Les investigacions van culminar amb la detenció de dues persones implicades en el robatori del camió. Els dos detinguts –un veí de Salou de 52 anys i un altre de la Figuera de 40 anys–, tots dos de nacionalitat espanyola, serien els responsables del robatori i furt d'ús del camió, així com del robatori de les bobines.

La investigació ha pogut determinar que el veí de Salou detingut hauria llogat la nau el 15 de juny passat, com a seu d'una empresa de desballestament fictícia, ja que la seva veritable intenció era utilitzar-la com a magatzem de distribució de les bobines sostretes. Aquesta sospita va quedar confirmada, ja que a la nau es van trobar, també, unes bobines, sense el fil de coure que procedien del robatori d'un altre camió que n'anava carregat, a l'Ampolla (el Baix Ebre), el 19 de juny passat.

Segons les investigacions, el veí de la Figuera seria l'encarregat de buscar els objectius, mentre que el de Salou buscava els clients per a la mercaderia robada.

Els dos detinguts van passar dissabte a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

La investigació continua oberta i no es descarta que encara hi hagi més detencions.

A la presó per dos robatoris a Sitges i Vilanova i la Geltrú

Els Mossos d'Esquadra, amb la col·laboració de la Policia Local de Cubelles, al Garraf, han detingut i enviat a la presó tres persones com a possibles autors de dos robatoris amb violència i intimidació. El 14 de juny, una patrulla de la Policia Local va rebre l'avís que tres joves estaven creant aldarulls a un establiment i havien fugit en un turisme. Els agents van poder localitzar el vehicle i aturar-lo quan intentaven evitar la presència policial. En l'escorcoll de després i en la identificació dels tres ocupants, els agents van localitzar tres passamuntanyes, dos ganivets, una navalla, dos parells de guants, un esprai d'autodefensa, entre altres objectes. Els detinguts com a possibles autors de dos robatoris amb violència són un veí de Calafell de 22 anys, de nacionalitat espanyola, i dos veïns de Cunit, un de nacionalitat de la República Dominicana i un de 22 anys de nacionalitat espanyola.

Troben 50 televisors robats a Lleida

Els Mossos d'Esquadra han recuperat a Barcelona prop de cinquanta televisors de pantalla plana i DVD que s'havien robat d'un camió a una àrea de servei de l'AP-7 a Sidamon, al Pla d'Urgell. L'actuació policial va permetre que, en menys de tres hores, un camioner recuperés la càrrega que uns desconeguts li havien sostret mentre estava dormint. Els Mossos van detenir dijous set persones per aquests fets, quan se'ls va enxampar traslladant part del material a un altre vehicle. Després de passar a disposició judicial, els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs. La víctima del robatori va denunciar els fets, que ràpidament va donar avís a les patrulles per tal de localitzar el autors del robatori. Poques hores després, els Mossos van tenir coneixement, a través de la col·laboració ciutadana, que un grup de persones estava descarregant a Barcelona capses amb material possiblement sostret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.