Successos

trànsit

Un home de 82 anys mor atropellat a l'N-II a Sant Julià

La víctima caminava pel voral i va rebre un fort impacte de la part lateral davantera d'un vehicle que circulava en sentit Girona

La conductora del cotxe va donar negatiu en la prova d'alcoholèmia

Joan Feliu Canals, un veí de Sant Julià de Ramis de 82 anys, va morir ahir en ser atropellat de manera accidental per un vehicle a l'N-IIa, a l'altura del terme municipal. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís dels fets quan passaven tres minuts de les deu del matí. La víctima anava pel voral, ja que habitualment recorria a peu aquest trajecte: sortia de Sant Julià de Ramis, arribava fins a Sarrià de Ter i tornava. En el moment en què va tenir lloc el sinistre, caminava en sentit Girona i el turisme que va col·lidir contra ell circulava en la mateixa direcció. A l'automòbil hi viatjava una dona, veïna de Roses. Quan la conductora va passar pel costat del vianant, a l'altura del punt quilomètric 722,2, l'home va rebre un impacte de la part lateral davantera del cotxe i del retrovisor dret, va caure a la cuneta i es va fer una greu fractura al cap.

Just al darrere, circulava un altre vehicle, al volant del qual anava una noia que va presenciar el succés i que es va encarregar d'alertar amb el mòbil els serveis d'emergències. Fins allí s'hi van desplaçar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies del SEM. Els sanitaris, però, no van poder fer res per salvar la vida a la víctima perquè, quan hi van arribar, ja havia mort. Els agents, d'altra banda, van efectuar la prova d'alcoholèmia a la veïna de Roses, en la qual va donar negatiu. Se li va prendre declaració, i també a la testimoni, que va assegurar que, quan va passar l'accident, la conductora del davant circulava bastant lentament. Durant totes les tasques de gestió del sinistre, els efectius no van haver de tallar l'N-IIa i, per tant, no es va originar cap afectació viària.

Des de principi d'any, han mort sis persones atropellades en carreteres de la demarcació. El primer accident d'aquesta llista negra es va desencadenar al gener a l'N-II, a Capmany, on un veí de Perpinyà va ser envestit per un vehicle que circulava en sentit Figueres. Al març, una dona de 38 anys i d'origen rus va perdre la vida, després que un ciclista no sigués a temps de frenar quan ella travessava per un pas de vianants a Vilafant. A final del mateix mes, un conductor d'un camió de repartiment que acabava de deixar el gènere en un súper va fer marxa enrere sense adonar-se que una anciana creuava el carrer Rocacorba de Sant Gregori. La víctima tenia 81 anys i era veïna de la població. D'altra banda, a l'agost, una dona de Barcelona de 57 anys va morir atropellada per un cotxe als afores de Port de la Selva. I, al setembre, un veí de Girona de 43 anys i de nacionalitat gambiana va perdre la vida a l'A-26, a Montagut i Oix. La víctima es dirigia a Banyoles, quan va tenir una avaria al vehicle i es va aturar al voral. Va col·locar un triangle per senyalitzar la zona i, quan es disposava a posar el segon, va ser envestit per un altre automòbil. El conductor que el va atropellar, però, no es va parar per intentar auxiliar-lo. Els Mossos van muntar un dispositiu per trobar l'acusat, que va ser detingut poc després a Banyoles.

4
patrulles
dels Mossos d'Esquadra van actuar en les tasques de gestió del sinistre, ocorregut a les deu del matí.
722,2
és el punt quilomètric
on va succeir l'accident. La víctima estava fent un passeig a peu fins a Sarrià de Ter.
2
ambulàncies
del SEM es van desplaçar fins a la zona. Quan hi van arribar, però, la víctima, Joan Feliu, ja havia mort.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.