Successos

Tribunals

Denunciat per nassos

L'alcalde de Pont de Molins denuncia per agressió el propietari de la finca on viu una dona que ha de ser desallotjada

L'amo va estirar el nas de Josep Fuentes en públic

“Em va estirar el nas de forma burlesca, em va insultar davant de tothom”

L'alcalde de Pont de Molins, Josep Fuentes, ha denunciat un veí del municipi per haver-li estirat el nas en públic. Mentre que el denunciat ho considera una simple anècdota, i fins i tot instants després va demanar disculpes perquè s'havia “equivocat”, el batlle ho considera una agressió en tota regla. Els fets es remunten al 30 de novembre passat, durant una trobada amb membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Figueres per parlar sobre la situació d'una veïna de 78 anys, la Pepa, que viu en una caravana en condicions “insalubres” i fora de la llei, segons el consistori, que ja té l'ordre judicial per fer-la fora i reallotjar-la en un pis social.

La reunió va començar enmig d'un ambient cordial que a poc a poc es va anar crispant. El moment més tens, però, va ser amb l'arribada del propietari de la finca, Francesc Ferro, que va agafar el torn de paraula i va dir que “alguna cosa també hi tenia a dir”. Va acusar l'alcalde de “fer les seves lleis” i li va demanar que no es fiqués en els assumptes dels altres, ja que aquest era un tema entre la llogatera i ell. La conversa va anar pujant de to i el propietari va estirar el nas de l'alcalde en to burlesc i va fer un gest amb el dit per dir-li que no hi tocava. El batlle li va demanar que marxés i després va trucar a la policia. Finalment, Ferro va marxar tot sol. A més, segons la denuncia presentada per l'alcalde, Ferro va anar a l'ajuntament de Pont de Molins, on en aquell moment hi havia la reunió amb membres de la PAH. En trobar-se l'agutzil del consistori, va empentar-lo diverses vegades i li va dir que no tornés a anar a casa seva a comunicar-li res més. Seguidament, va pujar a la primera planta, on hi ha la sala de plens,i va parlar amb el secretari, a qui va manifestar la intenció de “trencar les dents” al batlle. A continuació, va irrompre a la reunió i va dirigir-se a l'alcalde “desqualificant-lo” en tot moment i queixant-se del que havien fet amb la seva finca.

Ara que ja hi ha data del judici, l'Ajuntament ha decidit posposar el desallotjament de la Pepa, tot i que estan decidits a fer complir l'ordre judicial i buscar-li un altre lloc perquè hi pugui viure. L'alcalde del municipi lamenta haver hagut d'arribar a aquesta situació, però considera que hi ha límits que no es poden passar. “Em va estirar el nas de forma burlesca, em va insultar davant de tothom i i va tractar l'alcalde d'una forma que no és la correcta”, detalla Josep Fuentes. Ara vol que la justícia faci la seva feina. “Hi som per servir el poble, no pas perquè ens vinguin d'aquesta manera; demano educació i respecte”, assegura l'alcalde.

La Pepa es va quedar vídua fa un any i viu amb quatre gossos, deu gats i dos ocells en una granja en ruïnes als afores del poble, per la qual paga un petit lloguer. Hi té instal·lada una caravana, on dorm. La dona diu: “He viscut els últims anys de vida del meu home. Tinc els animals i no els podria tenir a cap més lloc. Són els únics familiars que tinc.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.