Successos

Societat

Nit romàntica a la garjola

Un jove que va llogar amb la xicota una habitació a l'hostal del Coll, amb vistes a Susqueda, va dormir sol a la garjola perquè els Mossos el van anar a buscar per citar-lo a un judici.

L'hostal ha de passar el DNI als Mossos

Un veí de Castelldefels, Rayme Mantilla Delgado, que havia programat passar un cap de setmana romàntic amb la seva xicota a l'hostal del Coll, enclavat en un idíl·lic indret amb vistes al pantà de Susqueda, va acabar dormint en un catre a la garjola dels Mossos de Santa Coloma de Farners, amb les úniques vistes dels barrots. Tot a causa d'un requeriment per citar-lo per a un judici pendent que els Mossos van descobrir a la pantalla de l'ordinador quan els responsables de l'hostal, tal com tenen obligació de fer, els van passar el DNI dels hostes que s'acabaven d'instal·lar.

Rayme Mantilla i la seva companya van arribar a l'hostal del santuari del Coll el dissabte dia 10 de febrer, tal com havien convingut amb els hostalers, que ja coneixien Mantilla perquè havia anat en altres ocasions al bonic indret de la Selva. Aquesta vegada el pla era una nit romàntica i de reconciliació amb la parella. Com és obligat de fer, els hostalers van passar la fitxa dels hostes a la comissaria dels Mossos, que s'encarreguen de fer els controls de les persones que pernocten als hotels. Poca estona després, a l'hostal van rebre la trucada dels Mossos, que els van preguntar si el client Mantilla encara hi estava hostatjat. “Ara venim”, va ser la resposta quan van saber que encara hi era. I al cap d'una hora aproximadament arribava una patrulla i s'emportava el jove detingut. I la seva companya es quedava sola i compungida sense saber què passava. Es va haver de conformar a passar la nit sola, ja que Mantilla la nit la va haver de passar als calabossos dels Mossos de Santa Coloma de Farners. L'endemà, el van portar al jutjat de Santa Coloma de Farners, on se li va notificar el motiu de la seva detenció: la citació per acudir a un judici que tenia pendent per un cas de conducció sota els efectes de l'alcohol. El nom de Rayme Mantilla sortia als arxius dels Mossos com a persona buscada per una requisitòria judicial i aquest va ser el motiu que els Mossos decidissin fer el camí fins a dalt del santuari del Coll per anar-lo a detenir. Tot apunta que el jutjat va fer la requisitòria a través dels ordinadors policials després que no localitzés Mantilla per notificar-li la data de judici. Un cop al jutjat, Mantilla, que per aquest tràmit ni tan sols va ser assistit per advocat, va rebre la comunicació formal del judici que tenia pendent i se'l va deixar en llibertat. Però aquesta vegada, els Mossos no el van pas tornar a l'hostal d'on l'havien tret sinó que, estant en llibertat, li va tocar pagar-se el taxi fins al santuari del Coll. Un cop allà, el jove va mostrar la seva indignació per com se li havia espatllat el cap de setmana romàntic per una citació de la qual, segons diu, ja tenia constància.

Els responsables de l'hostal del Coll, tot i que van actuar segons els cànons establerts, tampoc es mostren gaire satisfets amb els esdeveniments, ja que, en vista dels perjudicis que va patir el client i que no va dormir a l'establiment, no van gosar cobrar-li l'estada. I tot això que hi van perdre.

L'obligació dels establiments hotelers de passar la llista de clients a la policia serveix, en comptades ocasions, per localitzar persones buscades per afers criminals importants. El darrer cas va ser el de Luis García de Santiago, que es va allotjar en un hostal de Sant Feliu de Guíxols quan se'l buscava per un assassinat a Castelldefels i diversos atracaments. En el seu cas es tractava d'un home “armat molt perillós”.

L'estada
de la parella a l'hostal del Coll es va estroncar quan els Mossos van anar a detenir Mantilla perquè als arxius sortia que tenia una requisitòria judicial


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.