Successos

policial

Detenen dos lladres que fugien després d'haver robat gasoil a Vilablareix

L'amo de la granja del mas Casadellà els va sorprendre, els pispes es van espantar i, durant la fugida, van encastar el vehicle contra un mur

Els assaltants van carregar una cinquantena de litres en una desena de garrafes

Dos lladres van ser detinguts ahir a Vilablareix després d'haver-se endut una desena de garrafes plenes de gasoil d'un mas. Els fets van tenir lloc pels volts d'un quart de set del matí, quan un dels propietaris del mas Casadellà, que està situat al camí mas Moner, va veure com s'aproximava un vehicle sospitós cap a la seva finca. Del cotxe, en van baixar dos homes amb llanternes, que es van dirigir cap a la zona on hi ha un dipòsit gran de gasoil i part del bestiar. Conscient que es tractava de lladres, el propietari de la granja va activar l'alarma silenciosa, amb la qual va alertar els Mossos d'Esquadra. Després de l'avís, l'home no se'n va poder estar i va baixar per saber què feien els individus a la seva propietat. Llavors, els lladres es van veure sorpresos, es van espantar i van intentar fugir amb el vehicle. Però amb les presses i el moment de nerviosisme, els assaltants van tenir un accident i van encastar el cotxe contra un mur. Immediatament després, una patrulla dels Mossos va arribar a la masia i va poder detenir els dos lladres, que eren d'origen subsaharià.

La posterior investigació i inspecció del lloc dels fets va poder determinar que els lladres van fer servir un tub de goma per buidar part del dipòsit i emplenar així una desena de garrafes amb 50 litres de gasoil que el granger tenia en el mateix cobert. Segons el mateix propietari de la finca assaltada, no és la primera vegada que li roben gasoil en les darreres setmanes.

No és la primera vegada

Fa gairebé 7 anys, el 15 de juliol de 2006, tres encaputxats també van assaltar un matrimoni al mateix mas Casadellà. Els fets van passar a primera hora del matí, quan la parella dormia. Després d'haver-los amenaçat amb dues armes de foc, van lligar l'home pels canells, el van emmordassar i li van clavar un cop a la cara. Tot seguit, van fer anar el matrimoni a la cuina –on tenien la caixa forta– i van pressionar l'home perquè els digués el codi per obrir-la. La víctima va assegurar als agressors que no els el podia donar perquè només el sabien els seus dos fills. Els assaltants van optar per arrencar la caixa, on hi havia joies i uns 6.000 euros, i van fugir. Els dos lladres van ser detinguts quinze dies més tard.

LA DATA

15.07.06
és el dia
que un matrimoni del mas Casadellà va ser assalat i emmordassat per tres encaputxats armats

S'enduen diners d'una benzinera de Caldes

Uns lladres han comès un altre robatori en una benzinera gironina. En aquesta ocasió, els fets van passar diumenge a la benzinera Repsol, situada a la C-35, a Caldes de Malavella, i els delinqüents van optar per actuar quan la benzinera estava tancada. D'aquesta manera, van aprofitar per forçar una finestra i entrar dins la botiga. Malgrat que va saltar l'alarma, els lladres van tenir temps de robar i fugir abans que arribés la policia. Ahir no va transcendir la quantitat de diners que van aconseguir endur-se.

De fet, un grup de lladres molt actius ha assaltat en els últims quinze dies un reguitzell de gasolineres que tanquen de nit amb un objectiu molt concret: arrencar la màquina expenedora de tabac, passar-la per un esvoranc que fan als vidres i emportar-se-la sencera a algun lloc amagat per esbotzar-la i sostreure el tabac i els diners que contingui. Els individus, que han estat enregistrats per les càmeres, són tres o quatre homes vestits de negre i amb guants que marxen amb una furgoneta, en la qual carreguen la màquina. Aiguaviva, Camallera, Torroella de Montgrí, Pontós i Brunyola són alguns dels pobles on hi ha hagut aquests assalts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.