Successos

policial

Troben cultius de marihuana en una casa de Figueres i en una nau de Campdevànol

Els Mossos han intervingut 900 plantes de cànnabis i han detingut cinc dels seus responsables

La comissaria de Figueres, plena de material requisat

Dues actuacions policials dels Mossos d'Esquadra han desembocat aquesta setmana en el decomís de 900 plantes de marihuana a les comarques gironines. La primera intervenció va tenir lloc dimarts al migdia, a Figueres. Una patrulla que estava duent a terme una ronda de vigilància pel barri del Culubret va sentir una forta olor de cànnabis que provenia d'una casa situada al carrer Santiago Rusiñol. Els agents van trucar a la porta i els va obrir un home de 40 anys. Quan els efectius li van demanar explicacions, els va contestar inicialment amb evasives. Va acabar admetent, tot i això, que cultivava algunes plantes i els va deixar entrar al domicili. Els Mossos van començar aleshores a repassar les estances i, en una de les tres habitacions de l'immoble, hi van trobar 198 plantes de marihuana, que feien mig metre d'altura. Per afavorir-ne el creixement, l'inquilí havia col·locat vuit transformadors i vuit focus amb bombetes. Els investigadors van desmuntar la instal·lació i van comissar la marihuana, que es calcula que hauria tingut un valor al mercat negre d'uns 2.660 euros.

L'home va ser arrestat com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. La detenció, però, va quedar posteriorment sense efecte, en espera que el jutjat encarregat d'instruir el cas el citi a declarar. L'imputat presenta antecedents i en el seu historial consten quatre detencions per robatoris amb força.

11.000 plantes en un any

L'Alt Empordà és una de les comarques on la policia destapa amb freqüència cultius de marihuana. Només l'any passat, es van arribar a localitzar més d'11.000 plantes, amb un pes total d'unes dues tones. El resultat d'aquest degoteig de casos és que la comissaria dels Mossos de Figueres ja no dóna l'abast per emmagatzemar tot el material que es comissa a la zona. Malgrat que la majoria de la marihuana es pot destruir –només cal conservar-ne una petita mostra– no passa el mateix amb la infraestructura que l'acompanya. La legislació estableix que, fins que no se celebri el judici, s'ha de conservar tot el material, com ara els ventiladors, els aparells d'aire condicionat, els focus de llum, les làmpades i els tubs d'aire. Això ha comportat que la comissaria tingui els magatzems plens i, fins i tot, s'ha hagut d'habilitar un tros de l'aparcament per guardar-hi material requisat.

La llum punxada

Tres dies després del decomís al barri del Culubret de Figueres, els Mossos en van protagonitzar un altre a Campdevànol, on el cultiu va ser descobert d'una manera similar. Divendres a la tarda, una dotació que passava per la colònia Molinou va notar una olor evident de marihuana. En acostar-se a la nau d'on procedia, van sortir tres homes i una dona. Els agents els van aturar i identificar, i en l'escorcoll a l'interior de la instal·lació hi van trobar 700 plantes de marihuana. Per cultivar el cànnabis, els seus responsables havien punxat la llum. Per aquest motiu, a més de quedar imputats per un delicte contra la salut pública, se'ls atribueix un delicte de defraudació del fluid elèctric. L'arrestada té 48 anys i resideix a Planoles. Els seus còmplices tenen entre 34 i 71 anys i són veïns de Calders, Polinyà i Santa Perpètua de Mogoda.

LA DATA

21.03.14
Una patrulla
va descobrir 700 plantes de marihuana en una nau de la colònia Molinou de Campdevànol.

LA XIFRA

40
Anys
té el veí de Figueres que havia habilitat una habitació del seu domicili, on tenia 198 plantes de marihuana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia