Successos

successos

Els lladres s'han endut més cable telefònic en tres mesos que en tot el 2013

Aquest any ja ha hagut 32 robatoris i s'han endut més de sis quilòmetres de fil de coure

Els pispes han aconseguit un botí d'uns 36.000 euros

Els lladres de cable de coure telefònic tornen a fer seu particular agost a les comarques gironines. En poc més de tres mesos –de gener a març– ja s'han endut més que en tot l'any passat. En total, des del 12 de gener de 2014, dia que es va produir el primer robatori de l'any, fins l'1 d'abril, s'han produït un global de 32 robatoris en pals telefònics de la xarxa Movistar. Els pispes s'han endut un botí aproximat de 36.000 euros en més de 6 quilòmetres de cable sostret. Aquest fet delictiu ha provocat que prop de 4.500 clients únics es veiessin afectats amb talls de línia en el telèfon i la xarxa internet. Per l'empresa de telefonia Movistar, les sostraccions han suposat una despesa de 150.000 euros en reparacions i reposició del material.

El robatori més importat que s'ha produït aquest any a les comarques gironines és a Navata, on en tan sols dues nits –15 i 16 de març–, els pispes es van endur un botí d'un quilòmetre de cable de coure a l'N-260, a la carretera d'Olot a Roses. Un material valorat en més de 6.500 euros i que va afectar a un centenar d'abonats. Aquesta població ha patit en total aquest any sis robatoris amb una xifra global de 2.100 metres de cable pispat d'un valor aproximat de 12.000 euros. El segon municipi que ha estat més objectiu dels lladres és Maçanet de la Selva, on els delinqüents s'han enfilat i sostret cable telefònic en cinc ocasions. Entre trams de la carretera C-35, l'urbanització El Molí i l'urbanització Residencial Park s'han emportat un botí d'un quilòmetre de cablejat valorat en uns 7.000 euros. Uns 1.300 abonats s'han vist afectats pels fets delictius.

16 pobles afectats

La resta de 14 municipis afectats són Vilademuls –amb tres robatoris–, Massanes, Figueres, Vilamalla, Llofriu, Sant Jaume de Llierca –tots aquests amb dos casos cada un–, i Breda, Susqueda, La Jonquera, L'Escala, Hostalric, Caldes de Malavella, Santa Coloma de Farners i Esponellà amb tan sols un cas cada un.

Per mesos, el març ha estat sense dubte el pitjor de tots, amb un total de 23 robatoris comesos entre el 2 i el 31 de març. D'entre el 12 i el 27 de febrer, es van cometre set sostraccions. Al gener no n'hi va haver cap i a l'abril ja en portem dues, a Llofriu i Esponellà.

LES XIFRES

4.500
clients
s'han vist afectats pels diferents talls de la línia de telèfon i la xarxa internet durant aquest 2014
150.000
euros
en reparacions i reposició del material ha hagut de pagar l'empresa de telefonia Movistar

LA DATA

12.02.14
és el dia
que es va cometre el primer robatori de cable de coure aquest any a les comarques gironines


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia