Successos

Detenen un policia de Palafrugell per un cas de drogues

Alexandre Luis, que ja va ser condemnat per robatori, està acusat de no detenir els traficants que li venien a ell

La policia local de Palafrugell va detenir ahir un agent del cos municipal, Alexandre Luis Cruz, que actualment està de baixa. per un delicte d'omissió del deure de perseguir delictes. Se li imputa el fet de no haver denunciat ni detingut un grup de traficants de droga (també arrestats) tot i que era coneixedor que venien droga, perquè precisament ell n'era client com a consumidor.

Alexandre Luis Cruz, que tot just fa tres setmanes va ser condemnat a un any de presó pel cas dels telèfons robats a una botiga de telefonia el dia de la gran nevada, va ser posat en llibertat ahir mateix en espera que el jutjat el citi a declarar. Alexandre Luis es va negar a declarar en l'interrogatori davant dels seus companys a la seu de la policia local de Palafrugell.

La detenció d'Alexandre Luis té l'origen en una investigació sobre un grup de traficants que operaven a la població que durant quatre mesos van dur a terme conjuntament la Guàrdia Civil i el Lima, el nou grup d'investigació de la policia local de Palafrugell. La Guàrdia Civil tenia intervinguts alguns telèfons dels sospitosos de tràfic de drogues i Alexandre Luis va trucar a un dels telèfons punxats per fer una comanda de cocaïna. Per la seva condició de policia, se li imputa un delicte d'omissió del deure de perseguir delictes, pel fet de ser coneixedor de la comissió (la venda) i no denunciar ni detenir els autors.

LA XIFRA

1
any de presó
va imposar l'audiència al policia detingut per l'afer dels telèfons robats el dia de la gran nevada.

Cinc traficants detinguts

A part del policia, el dia 14 van ser detingudes cinc persones acusades de tràfic de droga: tres marroquins veïns de Palafrugell i dos germans, també marroquins, veïns de Barcelona. I també van ser imputades dues dones, una de romanesa i una d'espanyola. La Guàrdia Civil i la policia local van escorcollar cinc habitatges de Palafrugell, on van trobar diversos embolcalls d'un gram i de mig gram de cocaïna, bàscules de precisió i 4.000 euros en efectiu. L'operació està oberta i es preveuen més detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia