Successos

Menys reincidents a Salt, on baixen un 13% els delictes

En el primer trimestre d'aquest any, han estat expulsats 27 delinqüents que vivien o actuaven al municipi, i que en total acumulaven 159 causes judicials

“La col·laboració interpolicial; la incorporació de la unitat canina; l'expulsió dels multireincidents més actius, i la posada en marxa del programa Passadissos nets, passadissos segurs, orientat a prevenir els actes vandàlics en edificis i zones comunitàries.” Segons l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, aquests aspectes han contribuït a la reducció d'un 13,3% del nombre de faltes i delictes al municipi en tan sols un any. Mentre que entre l'abril del 2012 i el març de l'any passat es van registrar 2.241 fets il·lícits, se'n van produir 1.944 des de l'abril del 2013 fins al març d'aquest any. Una de les davallades més radicals ha estat la dels robatoris a l'interior de vehicles, que han disminuït un 43%. Ha estat clau el fet que ha ingressat a la presó un ciutadà que era el responsable de la tercera part d'aquests casos. La mateixa línia descendent marca el capítol dels delictes contra el patrimoni, que engloba, entre altres, els robatoris en habitatges i en comerços, i les estrebades al carrer. Aquesta tipologia, que acostuma a crear alarma social, ha caigut un 23%. En l'extrem contrari, el conjunt de detencions ha pujat un 10%, passant de les 404 a les 445. Una altra xifra significativa és que entre tots els lladres multireincidents que actuaven a Salt el 2013 acumulaven 250 causes judicials i, un any més tard, els que estan en circulació en sumen 140. Al llarg del 2013, la Policía Nacional en va expulsar 54 que vivien o delinquien a la població –19 durant el primer trimestre–. Si es comparen les dades amb el primer trimestre del 2014, les expulsions han ascendit a 27. Els ciutadans que es fan fora de l'Estat presenten cada cop un historial més greu. Els extradits el 2013 acumulaven 72 causes, i els del primer trimestre del 2014 arriben ja a les 159.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia