Successos

Els lladres de cable telefònic tornen a actuar a Sant Aniol

Hi va haver un robatori de coure fa tres setmanes que va afectar el servei de telefonia i internet durant quatre dies

Els Mossos despleguen un dispositiu especial per prevenir aquests episodis

La nit de la revetlla de Sant Joan va ser aprofitada pels lladres de cable telefònic, que van sostreure'n entre 200 i 300 metres a Sant Aniol de Finestres. Fa quatre anys, el municipi va viure tres episodis de les mateixes característiques, que també van deixar durant uns dies bona part dels veïns sense servei de telefonia fixa i internet. L'estiu del 2010, de fet, a les comarques gironines hi va haver una onada de robatoris de mànegues de les línies telefòniques, dins les quals hi passen centenars de fils de coure. Les brigades de reparació de l'empresa Telefónica no donaven l'abast; i ja llavors la vall del Llémena va ser una de les zones de la demarcació que en va resultar més afectada.

Segons l'alcalde de Sant Aniol de Finestres, Francesc Oliveras (CiU), en aquesta darrera ocasió van emportar-se cablejat de dos punts. Un dels talls que van fer va ser a l'altura del quilòmetre 21 de la GI-531, entre el nucli de Sant Esteve de Llémena i Sant Martí de Llémena. I, en segon lloc, en van efectuar un altre al quilòmetre 23, a l'entrada de Sant Esteve de Llémena. L'endemà al matí, des de l'Ajuntament es va alertar als Mossos d'Esquadra i a Telefònica. Els Mossos van muntar la nit següent un dispositiu especial de prevenció a la Garrotxa i el Gironès, i Telefònica hi va enviar ahir a la tarda diversos operaris per realitzar la reparació.

El portaveu d'Independents per Sant Aniol, Xavier Cusell, va explicar que estan valorant formular una demanda col·lectiva. El regidor va trucar a l'Agència Catalana del Consum per demanar informació. Des d'aquest organisme van aconsellar-li que s'adrecés a la direcció general de Telecomunicacions, on hi va enviar un correu. En l'escrit, hi va detallar que a part de l'últim succés, fa tres setmanes van viure un altre robatori al pla de Can Vila, que va originar deficiències que van durar quatre dies. A causa d'aquesta reiteració, Cusell ha exposat que voldrien saber fins on arriben els drets dels afectats: si poden reclamar a la companyia telefònica pels dies que han estat sense servei i, paral·lelament, si és possible requerir a l'empresa que executi més inversions per corregir el funcionament. Tot i que aquesta vegada no s'ha vist perjudicat Sant Martí de Llémena, sí que ho va estar el mes passat. L'alcalde, Jaume Busquets (CiU), va especificar que el 25 de maig, coincidint amb el dia de les eleccions europees, “van robar força tram de fil”. Aleshores, van resultar afectats uns 300 habitatges durant tres dies.

LES FRASES

Es van emportar cablejat de dos punts diferents: a l'altura dels quilòmetres 21 i 23 de la GI-531
Francesc Oliveras
alcalde de Sant aniol de finestres (CIU)
Hem demanat a la direcció general de Telecomunicacions quins són els drets dels usuaris afectats
Xavier Cusell
portaveu del grup municipal INDEPENDENTS per sant aniol
Al maig, es van endur força tram de fil i això va perjudicar 300 habitatges a Sant Martí de Llémena
Jaume Busquets
alcalde de Sant martí de llémena (CIU)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia