Successos

Cau el nombre de delictes a Castelldefels sense prostíbuls

Els delictes i faltes relacionats amb els locals baixa un 30%, fet que suposa 1.232 infraccions menys cada any

Castelldefels ha vist com la delinqüència ha baixat un 30% des que, el 2009, es van clausurar, per ordre judicial, els prostíbuls Riviera i Saratoga. Segons un estudi de l'Observatori de la Delinqüència de la Policia Local i la Univesidad Nacional de Educación a Distancia (UNED), es cometen a la ciutat 1.232 infraccions penals menys cada any. L'estudi arriba a aquesta conclusió després d'haver estudiat els delictes i les faltes que s'han comès, abans i després del tancament dels macroprostíbuls, als carrers adjacents, al conjunt de Castelldefels i a l'àrea bàsica policial que comprèn aquest municipi, Gavà, Begues i Viladecans.

L'estudi, elaborat en col·laboració amb el departament de dret penal i criminologia de la UNED, té en compte els beneficis de la clausura dels prostíbuls, ordenada durant la investigació d'una trama de corrupció policial. La investigació ha permès concloure que els beneficis del tancament són taxatius. Aquesta baixada del 30% es correspon, a més, amb les sensacions dels agents que patrullen el carrer. I pel que fa a un possible desplaçament de la delinqüència a altres ciutats de l'entorn, l'estudi demostra, segons els seus autors, que els delictes i les faltes relacionats amb els prostíbuls no s'han traslladat. Pel que fa a la tipologia, les infraccions que han baixat més són els delictes i les faltes contra el patrimoni i les faltes contra les persones.

Al maig es va fer pública la sentència judicial que estableix el tancament definitiu dels locals, després d'una clausura cautelar decretada el 2009 que s'anava prorrogant. L'Ajuntament de Castelldefels es va presentar com a acusació popular en el judici contra la trama de corrupció pels perjudicis que l'activitat dels prostíbuls provocava a la ciutat. Aquests últims anys el consistori ha hagut d'assumir obres als edificis abandonats per les molèsties que han causat al veïnat. Els prostíbuls van ser ocupats en diverses ocasions per indigents i al Saratoga s'hi va declarar un petit incendi. Els veïns proposen ara que es recuperin com a equipaments de barri, tot i que a la façana del Saratoga hi penja un cartell que anuncia que està en venda.

LA XIFRA

1.232
delictes i faltes
menys cada any des que es van tancar el Riviera i el Saratoga, el 2009, arran d'una trama corrupta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia