Jutgen el recollidor de pilotes del Sant Hilari acusat d'haver violat un nen durant els partits

Segons el fiscal, les agressions sexuals, es perpetraven als vestidors mentre els jugadors eren al camp

El germà del nen va anar als Mossos a explicar el cas l'agost del 2008, però, segons l'escrit del fiscal, les agressions sexuals s'haurien perpetrat entre els mesos de març i maig del 2008, és a dir, en plena temporada de lliga. El noi va relatar que havia notat una actitud estranya en el seu germà petit, a qui veia trist, i que sovint tenia diners per comprar llaminadures que no se sabia d'on treia. Al final, comentava el germà gran, el nen li va confessar que un home del camp de futbol que al poble li deien la Mona abusava d'ell als vestidors. El nen va ser sotmès a exploració (declaració d'un menor) al jutjat de Santa Coloma de Farners i va relatar la seva versió del que passava als vestidors durant els partits. Segons el nen, l'acusat el cridava perquè anés als vestidors i allà el feia recollir la roba dels jugadors i escombrar el local. Segons el nen, Valls el feia ballar, en algunes ocasions a ritme de Samba i també a l'estil de les sardanes i li deia tota mena d'insults i també l'amenaçava, en alguna ocasió amb un ganivet, i li deia que si no feia el que li manava li tallaria el coll. Segons el nen, l'acusat el feia despullar, li picava els peus amb un pal, el lligava amb una corda a la mà i li tapava els ulls amb una cinta. Diu que en algunes ocasions l'obligava a masturbar-lo i que també el va penetrar. En la seva declaració, el nen no estableix amb precisió les dates de les suposades agressions, però sí que assegura que l'última vegada va ser durant un partit entre el Sant Hilari i l'Olot. Segons el relat de la víctima, durant la primera part del partit, l'acusat el cridava perquè anés als vestidors, el feia sortir a la mitja part i, a la segona part, quan els vestidors quedaven lliures, el tornava a fer entrar. Assegura que l'agressor li donava cinc euros, que, en principi, ell no volia, però que l'home l'obligava a agafar, i encara li deia «ets el meu puto». El nen va relatar que li feia molt vergonya explicar el que passava a la seva mare però que al final ho va explicar al seu germà. Va ser llavors quan el germà gran va anar als Mossos, que van detenir Valls, tot i que està en llibertat provisional per ordre del jutjat.

La víctima també va explicar al jutjat que sabia que un altre nen de la seva edat havia estat objecte de l'assetjament del recollidor de pilotes del camp de futbol, però que aquest s'havia pogut desfer de l'agressor perquè el va ruixar amb una pistola d'aigua i va marxar corrents.

O era al camp o era al vestidor

Diversos testimonis vinculats al club de futbol del Sant Hilari que han declarar al jutjat posen en dubte la versió del nen sobre el que feia Valls mentre es jugaven els partits. La primera contradicció és que el menor afirma que el recollidor anava vestit amb camisa negra i pantalons texans, abans de despullar-se per abusar d'ell, mentre que directius del club asseguren que Valls sempre anava al camp en xandall, tal i com fixa el reglament. Jugadors i encarregats asseguren que en els partits Valls sempre era a la banqueta i assumia les seves feines de recollir pilotes, portar aigua als jugadors i canviar el marcador quan es marcava un gol, i que mai van advertir que s'absentés durant les estones de joc. Els testimonis aportats per la defensa també asseguren que, durant el desenvolupament del partit, les portes del vestidor eren tancades i que, per anar de la banqueta al vestidor, Valls havia d'anar d'un costat del camp a l'altre i que segur que algú l'hauria vist, si ho hagués fet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.