Successos

El magnat dels residus de Lloret declara avui com a imputat pel cas Pujol

Gustavo Buesa Ibáñez i un altre empresari gironí del sector, Josep Mayola, seran interrogats dins la causa de blanqueig que porta el jutge Ruz

Gustavo Buesa Ibáñez, l'amo de l'empresa GBI, concessionària de la recollida de les escombraries de Lloret de Mar, i tot un magnat en el camp de la gestió de residus i de la recuperació de pedreres, també vinculat a Iberdrola, és un dels onze imputats que han de declarar avui davant del jutge de l'Audiencia Nacional, en el marc de les diligències que se segueixen contra Jordi Pujol Ferrusola per suposat delicte de blanqueig de capitals i cobraments de comissions. També ha de comparèixer com a imputat Josep Mayola Comadira, un altre empresari del sector de la recuperació de residus que opera a les comarques gironines i que ha coincidit en diferents empreses amb Buesa. Buesa i Mayola, representats pel lletrat Carles Monguilod, formen part de la llista d'onze que han de desfilar avui per l'Audiencia Nacional. A part dels dos empresaris gironins, han de declarar el delegat de Copisa, Xavier Tauler Ferré –assenyalat per la UDEF com a figura essencial en la trama–, els exsogres de Pujol Ferrusola Ramon Gironès i Mercè Riera, el seu excunyat Ramon Gironès, Xavier Corominas Riera, Carles Sumarroca Claverol, representant d'EMTE, Carles Sumarroca Coixet, Alejandro Guerrero Kandler, empresari de Sant Cugat del Vallès, i Luis Delso Heras. A part de les declaracions dels imputats, a partir de demà i demà passat, el jutge Pablo Ruz té citades 37 persones perquè siguin interrogades com a testimonis. En la interlocutòria que va dictar el 22 d'octubre, a part de les citacions, va ordenar el bloqueig dels comptes de Pujol Ferrusola.

LA XIFRA

2
milions
i mig d'euros, gairebé va transferir Jordi Pujol Ferrusola des d'Andorra a una entitat mexicana

LA XIFRA

11
imputats
declaren avui i 27 testimonis entre demà i demà passat al jutjat número 5 de l'Audiencia Nacional

Sospitós de rebre tracte de favor de Crespo

Gustavo Buesa també apareix en la causa del cas Petrov que portarà l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, al banc dels acusats. El fiscal va interrogar Crespo sobre l'adjudicació “precipitada” del servei de la recollida d'escombraries a la seva empresa, GBI. L'aprovació la va fer el ple el 13 d'abril del 2011, un mes abans de les eleccions municipals, per 80 milions d'euros i per una durada de deu anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia