Successos

Mor el nen que es va tirar al mar per intentar salvar el gos

El succés va tenir lloc dissabte, a prop del parador d'Aiguablava de Begur

El menor no podia sortir de l'aigua i un seu cosí també s'hi va llançar per ajudar-lo

La víctima tenia 8 anys i era de Dosrius

Tràgic desenllaç del coratjós rescat que va protagonitzar dissabte un nen de 8 anys que s'havia llançat al mar per intentar salvar el seu gos, a Begur. El menor va estar a punt de perdre la vida ofegat i, com a conseqüència, va quedar ferit greument. A causa d'això, va acabar morint aquest cap de setmana passat a l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, on el van traslladar en estat molt crític.

Els cossos d'emergències van rebre l'avís del succés pels volts de les cinc de la tarda. La víctima, veí de Dosrius (Maresme), estava caminant per una zona rocosa propera al parador d'Aiguablava. Anava acompanyat d'un seu cosí germà, de 12 anys i resident al municipi de Sant Feliu de Codines, al Vallès Oriental. Mentre passejaven, el gos que portaven va caure de manera accidental a l'aigua. En veure-ho, el nen de 8 anys es va tirar al mar per mirar de treure l'animal. Una vegada a l'aigua, però, va tenir complicacions per sortir i el seu cosí va anar darrere seu i també es va llançar al mar per ajudar-lo.

A prop hi havia uns pescadors en una barca que van observar la situació crítica i es van acostar als nens per auxiliar-los. Com que era perillós entrar a l'aigua, aquests pescadors van atansar unes canyes al més petit, que durant uns instants s'hi va poder agafar, per tal d'evitar que quedés submergit. Al final, però, l'infant es va posar nerviós i hauria deixat anar la canya en la qual s'aguantava.

Pel que fa al menor de 12 anys, va aconseguir sortir de l'aigua tot sol i, quan va arribar la policia local, el van resguardar a l'interior d'un cotxe patrulla i el van embolicar amb una manta tèrmica perquè entrés en calor. Els mateixos pescadors, al seu torn, també van donar la veu d'alerta al telèfon 112, que va activar els diferents cossos d'emergències. Fins a Aiguablava es van desplaçar tres dotacions dels bombers, la policia local, Salvament Marítim, quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, una embarcació de la Guàrdia Civil, dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), així com un helicòpter medicalitzat. Els primers d'acudir-hi van ser la policia local i els bombers, ja que es va donar el cas que estaven fent un servei a la població, on s'havia activat l'alarma d'una entitat bancària. En arribar-hi, es va subjectar un efectiu dels bombers, que es va tirar al mar i va rescatar la criatura de 8 anys.

Van portar-lo a les roques i els serveis sanitaris van començar a practicar-li les maniobres de reanimació, ja que el nen estava molt greu. Després d'infructuosos intents per estabilitzar-lo, va ser evacuat en helicòpter a l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, on va quedar ingressat en estat crític. Pel que fa al gos, va costar bastant que es deixés agafar, si bé, finalment, els agents del grup especial d'activitats subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil el van poder treure viu de l'aigua. Els dos menors eren a Begur, on resideix el seu avi de manera permanent des del 2006, en una casa a prop de la platja Fonda.

LA DATA

07.02.15
Uns pescadors
van trucar al 112. Un bomber va treure del mar la criatura, que va quedar en estat molt crític.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia