Successos

Policial

Lladres amb mal olfacte, a Darnius

Els Mossos van tornar a la casa on un inquilí s'havia atrinxerat per tal que una noia es fes càrrec dels gossos, van sorprendre dos desconeguts que hi robaven i en van arrestar un

El detingut, en llibertat amb càrrecs

Un jove de Castelló pretenia endur-se un televisor del mas, que havia quedat precintat

La tinta que havia de posar el punt final de les escenes que es van viure a Darnius semblava que s'havia utilitzat ja diumenge, quan, després d'un episodi realment tens, el jove que s'havia atrinxerat armat dins d'un mas es va entregar als Mossos d'Esquadra. Però el guió havia quedat obert i, com en moltes de les situacions dignes de pel·lícula, es va allargar amb una segona part. La interrupció, en aquest cas, va ser brevíssima i només va durar fins l'endemà, quan dos lladres es van aventurar a entrar a robar a la finca, la qual tot just unes hores abans havia estat encerclada per un nombrós contingent de policies. El motiu que va comportar l'important desplegament a l'entorn de la casa dels Ametllers, situada a l'entrada del poble, es remunta a diumenge al matí. Dos agents dels Mossos que anaven de paisà i que estaven fent un patrullatge van veure que al terreny de la propietat hi havia tres gossos deslligats. De sobte, un dels animals va saltar la tanca i els efectius el van aconseguir tornar a dins. Quan ja marxaven, però, dos gossos més van sortir al carrer i un vehicle va haver de frenar per no atropellar-los. Els mossos, immediatament, els van agafar i van decidir buscar algun lloc del pati per lligar-los i evitar que causessin un accident. Es van dirigir a la part posterior de l'immoble, on hi ha la piscina, i mentre feien aquestes gestions van sentir olor de marihuana i soroll d'aparells a ple rendiment. L'inquilí, aleshores, es va pensar que els efectius eren uns lladres que pretenien robar-li la marihuana i va disparar un primer tret. Els agents es van identificar com a policies, però ell es va acabar atrinxerant a l'interior de l'habitatge i, al llarg de tot l'episodi, va engegar tres trets més. Mentre estava reclòs, part dels reforços dels Mossos que es van activar li van anar repetint que eren la policia, que s'entregués, llancés l'arma per la finestra i sortís amb les mans enlaire. Com que es desconeixia la seva identitat i si hi havia més persones a l'immoble, cridaven les consignes en idiomes diferents. Passats uns tres quarts d'hora, el llogater al final es va entregar i va ser detingut. Es tracta de Bryan Cyrille Pierre Bardel, un jove de 27 anys, de nacionalitat francesa i originari d'Argelers, qui dimarts va ingressar a presó provisional com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, tinença il·lícita d'armes i atemptat a l'autoritat, amb ús d'arma.

Els investigadors van inspeccionar el mateix diumenge la propietat, on van trobar dues balances de precisió, una escopeta de caça i 1.168 plantes de marihuana. Potser el cultiu va cridar l'atenció dels dos lladres que l'endemà van irrompre a la casa, que havia quedat precintada. Es va donar la circumstància, però, que pels volts de dos quarts de tres de la tarda, els Mossos van acudir al mas amb una noia de 31 anys, i de nacionalitat francesa, per tal que es fes càrrec dels gossos. Quan van arribar, els va fer mala espina un 4x4 que hi van trobar aparcat. En acostar-s'hi, van topar amb un dels desconeguts, que sortia dels Ametllers amb un televisor; mentre que el seu còmplice va fugir corrents pel bosc. El que pretenia carregar l'aparell també ho va provar, però els Mossos el van atrapar. És un jove de 28 anys, veí de Castelló d'Empúries, de nacionalitat espanyola i amb antecedents per robatori amb força. Va passar a disposició judicial dimarts, quan va quedar en llibertat amb càrrecs. En el supòsit que haguessin consumat el saqueig s'haurien endut, probablement, petits objectes electrònics. Si el que els interessava era la droga, el seu olfacte els va fallar, tenint en compte que els Mossos ja s'havien encarregat de decomissar tota la plantació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia