La Guàrdia Civil deté un clan familiar acusat de traficar amb droga des d'un bar de Roses

També ha detingut un taxista de Roses i un empleat d'un bordell de Siurana

Els agents de la policia judicial de la Guàrdia Civil de Girona feia dies que anaven a la saga d'una organització dedicada al tràfic de droga a mitjana escala, que proveïa altres traficants de l'Alt Empordà i de la Catalunya del Nord. Els seguiments efectuats als sospitosos van portar els investigadors a la conclusió que operaven des del bar Can Matagana, situat al carrer Gran Via de Pau Casals, número 11, de Roses i explotat per Younes Bazidi, un noi marroquí de 22 anys.

Detenció a la Jonquera

La nit del 17 d'octubre, els guàrdies civils van saber que s'estava preparant una transacció important i van posar controls a la frontera, on va ser interceptat un vehicle sospitós. El van inspeccionar i van trobar-hi dos paquets, amb un pes d'1,5 quilos, d'una substància que va donar positiu en cocaïna. Llavors van detenir els tres ocupants del vehicle: els germans Soumir i Younis Bozidi i Mohamed Allali.

Escorcolls a Roses

Després es va fer un escorcoll al domicili de dos dels detinguts, al número 9 del carrer Capitán Ariza de Roses, on van trobar 13 quilos d'haixix, 1.500 euros en efectiu i sis telèfons mòbils. Durant l'escorcoll van detenir Mohamed Bozidi, pare dels germans detinguts a la Jonquera.

Després van anar a escorcollar el bar Can Matagana i allà van comissar 100 grams d'haixix, 18 grams de marihuana i 22 grams de cocaïna. Mentre uns dels agents feien aquests escorcolls uns altres van anar a detenir a Siurana d'Empordà Manuel Urueña Ares, un home de 51 anys que fa feines al prostíbul La Torre, on se sospita que introduïa la droga que li facilitaven la resta del grup. Més tard van detenir a Roses el darrer implicat: Manuel Muñoz Márquez, un taxista de 49 anys que, segons els investigadors, era el responsable de fer el transport de droga i distribució a altres zones, com ara Barcelona, aprofitant la seva professió. A banda d'aquestes detencions, la Guàrdia Civil també va imputar un delicte contra la salut pública a la mare i una filla de la família Bozidi, que consideren que també participaven en el negoci. Però no les van detenir perquè es fessin càrrec dels nens petits de la casa.

Tres empresonats

Després de passar a disposició judicial, els germans Bozidi i el seu pare van ser empresonats per ordre del jutge, mentre que Manuel Urueña i Manuel Muñoz Márquez van quedar en llibertat provisional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.