Successos

Xoc entre una furgoneta i un camió a l'AP-7

Arran de la col·lisió hi va haver una petita fuita de clorur fèrric, a Fogars de la Selva

Els cossos d'emergències van treballar ahir en les tasques de gestió d'un accident que es va registrar a l'autopista AP-7, a l'altura de Fogars de la Selva, on es va produir una col·lisió entre una furgoneta de la marca Renault i un camió Iveco que transportava una mercaderia catalogada com a perillosa. L'incident es va originar quan faltaven pocs minuts per dos quarts de set del matí, al punt quilomètric 99,7. Els dos vehicles que van resultar implicats en el xoc circulaven en sentit nord. El conductor de la furgoneta va topar de manera accidental amb la part posterior del camió, que duia clorur fèrric a la cisterna. Com a conseqüència dels fets, Protecció Civil va activar en la categoria 0 el pla d'emergències Transcat, que es posa en funcionament quan la matèria perillosa no queda afectada ni tampoc existeix cap risc per a la població ni tampoc per al medi ambient.

Fins a la zona s'hi van adreçar immediatament tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i tres patrulles dels Mossos d'Esquadra. A causa de l'impacte, els bombers van comprovar que s'havia trencat un tub de la part de sota del camió, fet que va comportar que hi hagués un petit vessament de clorur fèrric. Els efectius van aturar la fuita poca estona després i van examinar la cisterna. Van observar que el camió podia circular sense perill que perdés més líquid i es va indicar al xòfer que conduís fins al polígon industrial de Massanes. Un cop allí, el transportista va estacionar al carrer del Suro, on l'empresa propietària del vehicle es va encarregar de fer el transvasament del producte a una altra cisterna.

El noi de 29 anys que anava al volant de la furgoneta es va fer ferides de caràcter menys greu i va ser evacuat a l'hospital de Sant Celoni. D'altra banda, mentre els membres dels serveis d'emergències van estar treballant al lloc de l'accident i es va netejar la taca de clorur d'uns 100 metres que va quedar a la calçada, es van tallar dos dels tres carrils de l'AP-7 en direcció a la Jonquera. La restricció va començar a tres quarts de set i va durar fins poc després d'un quart de deu del matí, quan la circulació va tornar a la normalitat. Arran de la incidència, es van formar cues d'un màxim de quatre quilòmetres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia